PL: a kapus kiakadt a koronavírustesztek miatt

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.05.16. 12:29
null
Ben Foster kiakadt (Fotó: AFP)
A Watford kapusa, Ben Foster nem tartja helyesnek, hogy a Premier League újraindulása kapcsán a labdarúgókat vetik alá koronavírusteszteknek ahelyett, hogy inkább a járvány ellen küzdő egészségügyi dolgozókon végeznék el ezen vizsgálatokat.

 

„A labdarúgók nem nélkülözhetetlenül kulcsfontosságú alkalmazottak, nem szabadna a frontvonalban dolgozó egészségügyieket megelőzve hozzáférnünk a tesztekhez”– utalt a korábbi angol válogatott kapus arra, hogy a pandémia miatt márciusban felfüggesztett pontvadászat júniusra tervezett újraindulása előtt a futballistákat heti kétszer tesztelik.

A korábban a Manchester Unitedet is erősítő 37 esztendős kapus szerint a játékosok közül többen is kételkednek benne, hogyan működik majd a Premier League újrakezdése.

„Nem tudom például, kell-e maszkot viselnünk az edzéseken, fogalmam sincs. Ez egyáltalán nem a megszokott lesz, teljesen mások lesznek a körülmények. Hogyan tudsz távolságot tartani egy szögletnél például? A kapusok vajon beleköphetnek-e a kesztyűjükbe?”– fogalmazta meg kételyeit Foster.

„Az egészség a legfontosabb, amit nem kockáztathatunk azzal, hogy futballozunk. Akkor kell ismét játszanunk, amikor erre megfelelő idő jön el”– fűzte hozzá a rutinos kapuvédő.

Az Egyesült Királyságban tartósan lefelé haladnak a fertőzési és halálozási mutatók. A fertőzöttek száma 238 004, miközben 34 078-an haltak bele a betegségbe és 1047-en gyógyultak ki belőle.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik