PL: a Chelsea kapusa majdnem abbahagyta a futballt

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2020.10.23. 16:52
null
A francia negyedosztályból a Bajnokok Ligájáig jutott Mendy (Fotó: AFP)
Az angol labdarúgó Premier League-ben szereplő Chelsea az idei nyári átigazolási időszakban 20 millió eurót fizetett a Rennes-nek Édouard Mendyért, aki a Skysportsnak úgy nyilatkozott, hat évvel ezelőtt derékba is törhetett volna a pályafutása.

A szenegáli válogatott kapust 2014 nyarán elküldte akkori klubja, az éppen negyedosztályban szereplő Cherbourg. Mendy egy éven át nem tudott magának új csapatot találni, és mivel párja ekkor kisbabát várt, kénytelen volt munkanélküli segélyre bejelentkezni.

„Ha valaki azt mondta volna hat éve, amikor klub nélküli voltam, hogy végül itt végzem, nem vettem volna komolyan. Őszintén mondom, elég nagy kétségeim voltak a folytatást illetően. De most már úgy tekintek ezekre a pillanatokra, amelyeknek köszönhetően ott vagyok jelenleg, ahol” – mondta Mendy.

„A munkanélküli segély nem volt elég a megélhetésünkhöz, emiatt elkezdtem különféle munkák után nézni. De szerencsére végül lehetőségem volt egy próbajátékon megmutatni magam a Marseille-nél. Óriási megkönnyebbülés volt ez számomra. Egy év kihagyás a futballban hihetetlenül sok idő. Nagyon sok aggódás volt bennem akkoriban. De a családom segítségének köszönhetően átvészeltem ezt az időszakot” – mesélte az angol sportlapnak a Chelsea kapusa.

Mendy a Marseille-t követően 2016 és 2019 között a Stade Reims játékosa volt, innen szerződött tavaly nyáron a Rennes-hez, ahonnan 2020 szeptemberében szerezte meg a Chelsea, amely színeiben eddig három tétmérkőzésen állt a gólvonal előtt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik