PL: a Bayern-játékos München helyett Anglia felé terelte a klasszist

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.01.15. 13:24
null
Joshua Kimmich (18) és Leroy Sané (23) jó kapcsolatot ápol egymással (Fotó: AFP)
Leroy Sané a Welt am Sonntagnak adott interjújában arról is mesélt, miért döntött annak idején úgy, hogy a Manchester City játékosa lesz. Elmondása szerint Joshua Kimmichnek, a Bayern München játékosának is nagy szerepe van abban, hogy 2016 nyarán Pep Guardiola csapatába igazolt.

Másfél évvel ezelőtt a nemcsak Manchester City, hanem a Bayern München is érdeklődött a fiatal szélső iránt, aki inkább légiósnak állt, és Gelsenkirchenből Anglia felé vette az irányt.

„A Bayern mindig a legjobb német tehetségekkel szeretne erősíteni, engem azonban jobban érdekelt egy külföldi kaland, és annak a lehetősége, hogy a világ legjobb edzőjével dolgozhassak.

Joshua Kimmichhel akkoriban Guardioláról is beszéltünk. Azt mondta nekem, hogy ha felhív engem és azt akarja, hogy nála játsszak, akkor ne habozzak. Amikor aztán Pep felhívott és elmondta, legyek a játékosa, tudtam, hogy őt akarom. Követtem a munkásságát a Barcánál, a Bayernnél, a Schalkéval pedig játszottam is a csapata ellen. Láttam, hogy minden játékosát jobbá akarja tenni” – fogalmazott a 22 éves labdarúgó.

Sané 50 millió euróért érkezett Manchesterbe, a csapatban pedig eddig 47 bajnoki mérkőzésen 12 alkalommal volt eredményes, emellett 14 asszisztot jegyzett. Élvezi Guardiola bizalmát, jelenlegi szerződése 2021-ig érvényes.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik