PL: szinte a legkevesebbet keresi a csapatban, mégis adakozik a fiatal játékos

Vágólapra másolva!
2020.04.14. 20:18
null
Hiába keresi szinte a legkevesebbet, mégis adakozik Longstaff (Fotó: AFP)
Lemond fizetésének egy részéről, és jótékony célokra ajánlja fel Matthew Longstaff, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Newcastle United középpályása, annak ellenére, hogy heti keresete mindössze 850 font.

 

Matthew Longstaff a Newcastle United egyik legkevesebbet kereső játékosa: a Premier League-ben szereplő csapat védekező középpályása 850 fontot, azaz nagyjából 340 ezer forintnak megfelelő összeget keres hetente. Talán mondani sem kell, hogy ez az összeg rendkívül kevésnek számít a topfutball világában.

Ennek ellenére a 20 éves középpályás szintén csatlakozott az angol élvonalbeli játékosok azon kezdeményezéséhez, amellyel az egészségügyet, illetve az egészségügyben dolgozókat támogatják, és lemond fizetésének egy részéről – írja a brit Daily Mail.

Matty Longstaff ebben az idényben robbant be a köztudatba, amikor élete első Premier League-mérkőzésén győztes gólt szerzett a Manchester United ellen. A játékos piaci értéke 3.6 millió euró körül mozog, de lehet, hogy ingyen távozhat az idény végén, mivel szerződése június végén lejár – igaz, semmi sem biztos, hiszen a koronavírus-járvány szinte mindent átír a sport világában napjainkban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik