Newcastle: megdőlő átigazolási rekord, a Bundesligából jött csatár

K. D.K. D.
Vágólapra másolva!
2019.07.23. 19:16
Bár sokáig úgy tűnt, az Atlanta Unitedtól szerződtetett Miguel Almirónnal megdönti végre Michael Owen 2005-ös átigazolási rekordját a Newcastle United, a paraguayi játékos végül „csak” a második helyre ért oda. Most viszont egy brazil csatárral végre tényleg rekordösszegért igazoltak a „szarkák”.

Michael Owen 2005-ben 22.5 millió fontért igazolt Newcastle-be, a nem épp a pénzszórásról ismert klubnál pedig azóta is az angol legenda tartotta a rekordot.

Szinte biztosnak tűnt, hogy Miguel Almirón lesz az új rekorder, de a középpályásért végül – rejtély, hogy hogyan – „csak” 21.6 millió fontot fizettek hivatalosan az angolok 2019 januárjában.

És bár az árról persze nem érkezett hivatalos bejelentés, most biztos, hogy megdőlt a rekord, a Newcastle ugyanis hivatalos oldalán bejelentette, hogy szerződtette a Bundesligában szereplő Hoffenheim csatárát, Joelintont!

Aki végre letaszította Michael Owent a trónról: Joelinton! (Fotó: nufc.co.uk)
Aki végre letaszította Michael Owent a trónról: Joelinton! (Fotó: nufc.co.uk)

A 22 éves brazil U-válogatott játékos 2015-ben igazolt hazájából a Hoffenheimhez, amelynél öt évre írt alá. Sokáig nem élvezhette a német vendégszeretet, 2016 nyarán ugyanis két évre kölcsönadta az osztrák Rapid Wienhez Szalai Ádám együttese.

Joelinton a Hoffenheimben 36 meccsen lépett pályára, ott 11 gólt szerzett és 9 gólpasszt osztott ki. A bécsieknél 79 meccsen 21 gól és 9 assziszt a mérlege.

Newcastle United FC on Twitter

A hírek szerint a Newcastle végül 36 millió fontot utalt át a Hoffenheim számlájára a csatárért, aki a kilences mezben játszik majd, és hat évre írt alá.

Ezzel egyébként egy másik „rekord” is megdőlt: eddig a „szarkák” mondhatták el egyedül magukról, hogy egyetlen futballistát sem szerződtettek ebben az átigazolási idényben…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik