Newcastle: a kérő kihátrált, nem kerül szaúdi kézbe a klub

T. D.T. D.
Vágólapra másolva!
2020.07.30. 18:07
null
Nem kerülnek szaúdi tulajdonba a „szarkák” (Fotó: AFP)
A korábbi hírekkel ellentétben nem kerül szaúdi kézbe a Newcastle United labdarúgócsapata – jelentették csütörtökön a jelentősebb brit hírportálok, köztük a BBC is. 


„Nagyra értékeljük a newcastle-i közösséget és az ottani futballklub jelentőségét, de úgy döntöttünk, visszavonjuk a Newcastle United FC megvásárlására vonatkozó szándékunkat” – olvasható a befektetők Sky Sportsnak eljuttatott közleményében.

„Az előre nem látható hosszúságú folyamat során lejárt a befektetőcsoport és a tulajdonosok közötti kereskedelmi megállapodás, és a továbbiakban nem tarthattuk fenn a befektetési tervezetünket.”

Mint arról áprilisban beszámoltunk, a szaúdi hátterű befektetőcsoport vásárlási szándékát megerősítő papírok már a Premier League és az FA asztalán voltak, ám az üzlet nem kapott zöld utat – ahogyan a közleményben is olvasható, a vásárolni szándékozó befektetők türelme elfogyott, ezért hátráltak ki.

Nem sokkal az első hírek felröppenése után már olyan információk érkeztek, hogy katari sportcsatorna miatt dőlhet dugába az üzlet.

A megállapodás az eladó és a vevő között már áprilisban létrejött – a PL áldásának hiányában azonban Mike Ashley tulajdonos így mintegy 300 millió fontos üzlettől esik el.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik