Nem volt taktikai táblájuk, gumicukor segítette őket diadalhoz

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.19. 09:35
null
Demonstráció gumicukorral (Fotó: Ben Tomlinson, twitter)
Az angol ötödik ligában (Conference National) szereplő Lincoln City együttesének nem érkezett meg a csapatbusza a Barnet elleni meccsre menet, így a játékosoknak saját erőből kellett eljutniuk Londonba, ráadásul a szokott felszerelésük egy részét sem tudták magukkal vinni. Taktikai tábla például nem volt náluk – Gary Simpson menedzser azonban feltalálta magát. Gumicukorral demonstrált, a csapat meg 2–1-re győzött a listavezető ellen.

A Barnet otthonába megérkező Lincoln-küldöttség gyorsan összeszedte a felkészüléshez szükséges demonstrációs eszközöket: Gary Simpson egy szekrényen mutatta be a taktikát, az öltözőben talált színes gumicukrok segítségével.

„Ha nyerünk, akkor én bármit bevállalok, akár a továbbiakban is használok gumicukrokat. Általában azért inkább megesszük őket… Kicsit ziláltan indultunk Londonba, de végül mindannyian odaértünk. Nem volt egy jó szituáció, ráadásul a még gólt sem kapó éllovas otthonába látogattunk, ehhez képest hihetetlenül jól rajtoltunk. Fantasztikus csapatszellemről tettünk tanúbizonyságot” – nyilatkozta Simpson a BBC Lincolnshire-nek.

A nagycsapat akciója mindenesetre gyorsan követőkre talált: a Lincoln City akadémiájának ifjú futballistái szintén gumicukrok segítségével tanulták már a taktikai elemeket…

A Lincoln ifjú focistái gyorsan átvették a nagycsapatnál alkalmazott módszert
A Lincoln ifjú focistái gyorsan átvették a nagycsapatnál alkalmazott módszert
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik