Nincs Stoke-csoda a Stamford Bridge-en

Vágólapra másolva!
2010.03.07. 19:04
null
Frank Lampard góljával vezetett a Chelsea (fotó: Action Images)
Kétgólos győzelmet aratott a Chelsea a labdarúgó FA-kupa negyeddöntőjében a Stoke City ellen. A találatokat Frank Lampard és John Terry jegyezte.

 

KÉTGÓLOS HÁTRÁNYBÓL FORDÍTOTT AZ ASTON VILLA
Jól kezdte a találkozót a mostani sorozatban korábban a Liverpoolt is kiejtő Reading, és szöglet után Shane Long meg is szerezte a vezetést a hazaiaknak (1–0). Az első játékrész hajrájában az egyik kontra végén ismét az ír támadó villant, bal oldali beadás terelt közelről a kapuba (2–0).

A második félidőre más szellemű Aston Villa érkezett, és előbb Ashley Young lőtt egy lecsorgó labdát a rövid felső sarokba (2–1), majd Danny Mills jobb oldali beadása után John Carew fejelt szépen a jobb alsó sarokba (2–2).

A norvég támadó az 57. percben lábbal is betalált, Stephen Warnock bal oldali beadása után pörgetett a bal alsó sarokba (2–3),  majd a 91. percben a saját maga által kiharcolt büntetőből állította be a végeredményt (2–4).

Az angol FA-kupa negyeddöntöjében a Portsmouth és az Aston Villa biztosította helyét a legjobb négy között, a Fulham és a Tottenham között a második mérkőzés dönt a továbbjutóról.

A negyedik párharcban a Chelsea és a Stoke csapott össze. Mindkét csapatban voltak eltiltottak az előző hétvégi bajnoki forduló után összeszedett piros lapok következtében: a londoniaknál Juliano Belletti és Michael Ballack most töltötte le egymeccses büntetését, míg Ryan Shawcross most kezdett neki a hárommérkőzéses pauzájának.

Carlo Ancelotti a 4-3-3-as formációt részesítette előnyben, Salomon Kalou is helyet kapott Nicolas Anelka és Didier Drogba mellett. A Stoke természetesen ezúttal is épített Rory Delap hatalmas bedobásaira, bár a jobbhátvéd ezúttal Shawcross hiánya miatt elsősorban Huth fejét kereste. Az ötödik percben is ez történt, a német játékos továbbfejelt labdáját Sidibe csúsztatta végül kapu fölé.

Az első negyedóra végén már közel állt a vezetés megszerzéséhez a Stoke. Természetesen Delap dobott be, Hilario pedig röviden, éppen Whitehead elé tenyerelte a labdát. A középpályás lövése már túljutott a portugál kapuson, de a gólvonalon álló Jon Obi Mikel végül tisztázni tudott.

A 35. percben végül mégis a Chelsea jutott vezetéshez, miután egy szöglet után Terry játszott vissza Lampardhoz, akinek lövése Abdoulaye Fayén megpattanva került a hálóba.

A szünetre egygólos hazai vezetéssel vonultak a csapatok. A második játékrészben sokáig nem jegyezhettünk fel komoly helyzetet, de a 70. percben növelte előnyét a Chelsea: Lampard szögletére jól érkezett John Terry, és a hálóba fejelt.

A londoniak győzelmükkel biztosították helyüket a sorozat elődöntőjében, ellenfelük az Aston Villa lesz. A másik párosításban a Fulham–Tottenham párharc győztesére a Portsmouth vár.

 

 FA-KUPA
NEGYEDDÖNTŐ

Chelsea–Stoke 2–0 (Lampard 35., Terry 70.)

KORÁBBAN

Reading–Aston Villa 2–4 (Long 27., 42., ill. Young 47., Carew 51., 57., 92. – a harmadikat tizenegyesből)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik