MU: ügynöke nem kertelt – Martial távozni akar a klubtól

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.13. 22:40
null
Anthony Martial távozni akar a Manchester Unitedtől (Fotó: AFP)
Anthony Martial ügynöke elárulta, hogy a Manchester United labdarúgócsapatának francia sztárja a nyáron el akarja hagyni a „vörös ördögöket”.

 

A francia támadó boldogtalansága hónapok óta beszédtéma a szigetországi médiában: Anthony Martial egyre kevesebb lehetőséget kapott José Mourinhótól Alexis Sánchez januári érkezése óta – a játékos a 2017–2018-as kiírást végül 45 összecsapáson 11 találattal és 9 gólpasszal „zárta”.

A szezont egyébként nagyszerűen kezdő támadó jelenlegi szerződése 2019 nyarán jár le az MU-nál, és bár a klubnál szeretnék, hogy Martial maradjon – ennek érdekében egy új, ötéves megállapodást kínáltak neki –, ő inkább a távozás felé hajlik. Érdeklődőkből nincs hiány, az Arsenal kívánságlistáján továbbra is ott van, illetve az utóbbi időben a Juventus és a Bayern München puhatolózásáról is hallani lehet.

Philippe Lamboley, a 22 éves szélső ügynöke most az RMC Sportnak nyíltan beszélt Martial szándékáról.

„Miután alaposan átgondolta és mérlegelte a lehetőségeit, Martial úgy döntött, hogy távozni akar a Manchester Unitedtől. Az elhatározásának egyébként rengeteg oka van, ám ezekről még korai lenne beszélni. Anthony később részletesen elmesél majd mindent.”

„A klub egyébként valóban új megállapodást kínált neki, az angolok nem szeretnék, hogy távozzon, de hónapokig tartó egyeztetések után sem sikerült megegyezésre jutni. És valljuk be, hogy ha a Manchester United, a világ egyik leghatalmasabb egyesülete nyolc hónap alatt képtelen megállapodni velünk, akkor az annak a jele, hogy a csapat nem tekint igazán fontos és meghatározó játékosként Martialra.”

„Alaposan átgondoltuk a döntésünket, ugyanakkor tény, hogy Martialnak érvényes szerződése van az MU-val, tehát a végső szó a klubé, amit mi tiszteletben is tartunk. Egyszerűen nem osztjuk azt a jövőképet, mint amit a manchesteriek látnak Anthonyval kapcsolatban. Csalódottak vagyunk, mert az elmúlt években Anthony imádta ezt az egyesületet és az összes szurkolót is. Elárulhatom: ha nincs a drukkerek szeretete és támogatása, akkor Martial már hamarabb elhagyta volna a Manchester Unitedet.”

„Azt hiszem, a karrierje és a további fejlődése szempontjából máshol kell folytatnia. Eljött az idő. Martial egyszerűen csak játszani akar. A jövőjét illetően annyit tudunk, hogy számára létfontosságú lesz az edzőjével való kapcsolata.”

Anthony Martial értékét a transfermarkt.de piaci hírportál 65 millió euróra becsüli.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik