Erling Haaland: irány Manchester? (Fotó: AFP)

 

Európa élcsapatai is felfigyeltek már az U20-as világbajnokságon Honduras ellen kilenc gólt jegyző, Angliában született, de norvég korosztályos válogatott Haalandra. A Manchester United állítólag már az e heti, Genk elleni Bajnokok Ligája-mérkőzés előtt is megfigyelőket küldött a Salzburg meccseire, csupán a 19 éves csatár miatt – írta a goal.com.

A United egyszerre van előnyben és hátrányban is a többi klubhoz képest – mint a Haalandról szóló portrénkban megírtuk –, a jelenleg az MU-t irányító Ole Gunnar Solskjaer volt az, aki a Moldéban először pályára küldte. Ugyanakkor édesapja, a korábbi PL-védő Alf-Inge Haaland karrierjének lényegében épp egy United elleni sérülés vetett véget, Roy Keane talpalta térden 2001-ben. Mint az ír középpályás életrajzi kötetében elismerte: szándékosan. Az idősebb Haaland emiatt kifejezetten utálja is a klubot. 

Az El Mundo Deportivo szerint is klubváltás előtt állhat a jelenlegi szezonban már 17 gólnál járó csatárígéret: ott úgy tudják, az FC Barcelona (is) kinézte magának Haalandot. 

Haaland 2019 januárjában 5 millió euróért cserébe igazolt a Moldétól a Szoboszlai Dominikot is foglalkoztató Red Bull Salzburghoz.