MU: Solskjaer már tudja, ki lehet De Gea utódja a csapatnál

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2020.06.15. 13:51
null
Dean Henderson lehet az MU első számú kapusa rövid időn belül? (Fotó: AFP)
Ole Gunnar Solskjaer szerint Dean Hendersonnak minden esélye megvan arra, hogy a Manchester United, s egyúttal az angol labdarúgó-válogatott első számú kapusa legyen.

A Manchester United az előző héten az Aston Villa legyőzésével hangolt az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság folytatására. A mérkőzést követően a jelenleg a Sheffield Unitednél kölcsönben szereplő, saját nevelésű MU-kapus, Dean Henderson jövője is szóba került.

Bár az angol labdarúgó kölcsönszerződése eredetileg június végén lejár, angol sajtóhírek szerint ezt meghosszabbítják – a teljes 2020–2021-es évadra. Ám egyáltalán nem azért, mert Solskjaer ne látna lehetőséget a 23 éves labdarúgóban… Sőt!

„Dean több remek döntést is hozott az elmúlt években és a fejlődése fantasztikus volt – idézte a norvég szakvezetőt a goal.com. – Egyelőre csak vizsgáljuk a lehetőségeket, hová menjen a következő idényben. Ez a kérdés még nem eldöntött. Annyi biztos, a jelenlegi idényben rengeteg hasznos tapasztalatot szerzett. Bizonyította, hogy megvan benne a lehetőség arra, hogy az angol válogatott és a Manchester United első számú kapusa legyen.”

A Unitedban 2011 óta David de Geáé az 1-es mez, a spanyol kapus érkezése óta csaknem 400 tétmérkőzésen szerepelt a csapatban. Idén azonban már a 30. életévét is betölti, s távozása évről évre egyre komolyabb téma az Old Traffordon. A 2018–2019-es idényben például sokáig tartotta magát a pletyka, hogy a PSG-hez szerződik. Korábban a Real Madridhoz is közel állt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik