MU: Solskjaer Pogba eladása helyett inkább ráépítené a csapatot

T. I.T. I.
Vágólapra másolva!
2019.07.17. 17:57
null
Ole Gunnar Solskjaer még mindig azt mondja, jó a viszonyuk Paul Pogbával – kérdés, hogy ez elég-e... (Fotó: AFP)
Hiába keresi a Real Madrid és a Juventus, hiába szeretné eladni Mino Raiola, és hiába nyilatkozta maga a játékos is, hogy új kihívásokra vágyik, Ole Gunnar Solskjaer, a Manchester United menedzsere továbbra sem akar megválni Paul Pogbától – derül ki a Sky Sports vele forgatott interjújából. A norvég tréner a francia középpályás jövője mellett a lehetséges igazolásokról és Alexis Sánchezről is beszélt, utóbbi szerinte könnyedén lőhet 20 gólt is egy évben...

 

„Paul fantasztikus játékos és fantasztikus ember. Jó a viszonyunk, és így volt ez néhány évvel ezelőtt a tartalékok között is. Már mondtam korábban, ha ő a keret tagja, az egész csapatot fel lehet építeni köré. Ez nem változott azóta sem” – idézi a Sky Sports Solskjaert, aki a jelek szerint továbbra sem akarja elengedni a francia középpályást.

A norvég szakember az interjúban beszélt arról is, képtelen megérteni azt, ha valaki ténylegesen elvágyódik Manchesterből, szerinte ugyanis minden adott ahhoz, hogy együtt sikeresek legyenek.

„Nincs is annál jobb, mint itt lenni, ennél a klubnál, amikor sikereket ér el. Aki elmegy most innen (a nehézségek hatására) az nem lesz a részese ennek. Remélem, hogy szeretnének azok lenni – én mindenképpen szeretnék az lenni.”

A United nyáron már átigazolta Aaron Wan-Bissakát és Daniel Jamest, Solksjaer szerint pedig nagy jövés-menés nem is várható már a klubnál. Egy-két igazoláson dolgoznak.

„Lehet, hogy több lesz, ha esetleg távozik valaki, pótolni kell” – mondta. A Sky pedig arra emlékeztet, a manchesteri együttes már ajánlatot tett a Leicester City válogatott bekkjéért, Harry Maguire-ért, de a 2016-os bajnokcsapat nemet mondott a 70 millió fontról szóló ajánlatra. A középpálya közepére a Sporting CP csapatkapitánya, Bruno Fernandes és a Newcastle játékosa, Sean Longstaff lehet kiszemelt.

Solskjaer optimista a 2018 januárjában megszerzett, azóta 32 tétmérkőzésen csupán három gólt szerző Alexis Sánchez jövőjét illetően.

„A top-top játékosok egyike, aki könnyen szerezhet nekünk 20 gólt is egy szezonban. Mind tudjuk, hogy mire képes – Alexis, én és a társak is –, csak meg kell találnunk a módját annak, hogy kihozzuk belőle a legjobbat” – fogalmazott az MU menedzsere.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik