MU: Roy Keane öt világklasszissal játszott együtt – ők azok

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2019.10.04. 15:53
null
Roy Keane és aki szerinte extraklasszis volt: Ryan Giggs (Fotó: AFP)
Roy Keane a minap egy televízió-műsorban arról beszélt, kiket tart világklasszisnak azok közül, akikkel együtt játszott a Manchester Unitedban. Az 1993-tól 2005-ig Sir Alex Ferguson irányítása alatt futballozó ír öt nevet mondott.

 

Keane első választása Ryan Giggs volt.

„Ha visszagondolok, Giggsy világklasszis volt. Én azokat sorolom ebbe a kategóriába, akik tíz évig hozzák ezt a magas szintet. Giggs még ennél is több ideig tette. Számomra a jó futballista legfőbb erénye a kiegyensúlyozott kiemelkedő teljesítmény – mondta Keane a Sky Sports műsorában. – Mostanában már azok is verik a mellüket, akiknek van egy jó hónapjuk. Giggs a tökéletes példa arra, milyen az, ha valaki évekig képes hozni ezt a szintet.”

Keane még egy walesit kiemelt, Mark Hughest brilliáns csatárnak nevezte, akárcsak Éric Cantonát. Ugyanezt a jelzőt használta az angol Paul Scholesra is.

Ötödikként Ferguson egyik kedvencét említette, a hozzá hasonlóan az írországi Corkban született Denis Irwint.

„Istenem, képzeljék el, ha Denis manapság játszana! Szerepelt a védelem jobb és bal oldalán, gólhelyzetbe hozott, remekül védekezett, sosem sérült meg, és fantasztikus srác volt az öltözőben is. Az én szememben világklasszis, ráadásul corki, mint én” – áradozott Keane.

Keane számos remek labdarúgóval futballozott együtt a Ferguson-érában, de ebben a beszélgetésben nem esett szó David Beckhamről, Peter Schmeichelről, Ruud van Nistelrooyról, Wayne Rooneyról vagy az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldóról, akinek két közös idénye volt Keane-nel.

Cristiano Ronaldót nem említette Keane
Cristiano Ronaldót nem említette Keane

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik