Van Dijk kezében két ok, amiért hiba volt, hogy Mourinho nem szerződtette: az UEFA Év játékosa-díj és az UEFA Év védője-díj (Fotó: AFP)

 

A The Independent szerint Mourinhónak 2018 januárjában lett volna alkalma a „vörös ördögökhöz” csábítani Van Dijket, amikor a védő távozott a Southamptontól. Végül a rivális Liverpoolnál kötött ki – a portugál szakember ugyanis úgy gondolta, a regnálása alatt szerződtetett Victor Lindelöf és Eric Bailly után az aktuális helyzetben már nincs szüksége védőre, ezért hiába állt készen a klub arra, hogy ajánlatot tegyen érte, megmondta a manchesteri vezetőknek, hogy ne öltöztessék vörösbe.

Aztán persze vörösbe öltözött, csak ötven kilométerrel odébb…

Néhány hónappal később változhatott a helyzet, akkor már a portugál folyamatosan kérte a vezetőket arra, hogy szerződtessenek egy védőt. Azóta Mourinhót 2018 decemberében menesztették, viszont a holland a világ legjobb védőjévé nőtte ki magát, Bajnokok Ligáját nyert, az UEFA-nál a legjobb védőnek járó díj mellett az év játékosának kiosztott elismerést is ő vehette át 2019-ben, és az Aranylabda egyik fő várományosának is őt tekintik.