Fellaini Mourinho miatt maradt a nyáron (Fotó: AFP)

 

„Hogy a nyáron a PSG-be igazolhattam volna? Igen! Hogy akartam-e a PSG-ben játszani? Igen! Esetleg Thomas Tuchel vétózta meg az érkezésem? Nem” – öntött tiszta vizet a pohárba a belga középpályás, aki ugyan nem mondta ki, de a tévéinterjú során utalt arra, a Manchester United akkori menedzsere, José Mourinho győzte meg a maradásról, ezért is hosszabbított az angol csapattal szerződést. 

Mourinho menesztése után Fellaini perememberré vált a Unitedben, Solskjaer összesen 31 percnyi játéklehetőséget adott számára egy hónap alatt.  

„Az edzőváltás után azt éreztem, eljött a váltás ideje számomra is. Tíz és fél évet töltöttem Angliában, Nagyszerű szezonjaim voltak, de már szükségem volt az új kihívásra” – tette hozzá Fellaini, aki beszélt a Manchester United–PSG Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő esélyeiről is. 

A belga labdarúgó úgy látja, az MU képes lehet búcsúztatni a francia bajnokot. 

„Számomra a United a favorit. A csapat remek formában van, elképesztő játékra képes az utóbbi időben. Ezzel a játékkal a PSG-t is megverheti. Ugyanakkor egy BL-párharcról beszélünk, amelyen sok minden történhet, szóval legyen inkább ötven-ötven százalék. Egyik csapat sem sokkal esélyesebb a másiknál” – nyilatkozta a Manchester Unitedban 177 tétmérkőzésen 22 gólt szerző labdarúgó.