MU: Nani a Sportingba megy, Rojo érkezik - hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.19. 20:10
null
Rojo Angliában folytatja pályafutását, hosszú alku után az MU-hoz igazol (Fotó: Reuters)
A portugál Sporting CP labdarúgócsapata hivatalos Twitter-csatornáján bejelentette: eladta vb-ezüstérmes argentin balhátvédjét, Marcos Rojót a Manchester Unitednek, cserébe megkapta kölcsönbe a Sportingban nevelkedett Nanit.

A Sporting közlése szerint Rojót kilencmillió euróért vásárolta meg a Manchester United (legalábbis ennyit kap a klub, a védő játékjogának nagy része ugyanis a Doyen Sports kezében van – így a cég ezen felül részesül a vételárból), amely cserébe a lisszaboni zöld-fehér-feketékhez irányítja kölcsönbe Nanit. A 78-szoros portugál válogatott Nani 2003 és 2007 között a Sporting játékosa volt, innen is igazolt a Manchester Unitedbe. A BBC értesülése szerint a portugál tőzsdén a Sporting 16 millió fontban (nagyjából 20 millió euróban) adta meg a transzfer teljes értékét.

A Manchester United a Sporting után szintén rövid közleményt adott ki:

„A Manchester United nagy örömmel jelenti be, hogy megállapodott a Sportinggal Marcos Rojo átigazolásáról. A kötelező orvosi vizsgálat és a megegyezés a játékossal szerződés részleteiről még hátravan. A teljes megállapodást követően ad ki a klub további közleményt” – írták.

A két klub között hosszú ideig ment az alkudozás, melybe a Rojo játékjogának egy részét birtokló Doyen Sports is beleszólt. A játékos a héten már nem vett részt a Sporting edzésein, majd elnézést kért a „vadsztrájkért", és beállt a sorba. A Sporting az alku végén kikötötte, Nanit kéri Rojóért cserébe – a kerete létszámát csökkenteni akaró Louis van Gaal ebbe bele is ment, elpasszolta kölcsönbe a szélsőt. Rojo hétfő este az egyik helyi rádióállomásnak már elmondta, hogy létrejött a szerződés.

„Álomszerű a Manchester United játékosának lenni. Nem volt könnyű döntés elhagyni a Sportingot" – mondta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik