MU: Maguire-t bűnösnek találták testi sértés és vesztegetés miatt

Vágólapra másolva!
2020.08.25. 18:45
null
Harry Maguire ügyében az angol bekk távollétében hozott ítéletet a görög bíróság (Fotó: AFP)
Görög sajtóhírekre hivatkozva számoltunk be róla, hogy Míkonosz szigetén letartóztatták Harry Maguire-t, a Manchester United védőjét. A hírt azóta az angol klub is megerősítette. A brit The Thelegraph információi szerint a görög bíróság már döntést is hozott az ügyben, a futballistát bűnösnek találták. A vád testi sértésről és vesztegetésről szólt. A hírt követően Gareth Southgate, az angol válogatott szövetségi kapitánya kitette Maguire-t csapata keretéből. 

A The Guardian beszámolója szerint megszületett az ítélet Harry Maguire görögországi ügyében és a Manchester United labdarúgóját bűnösnek találták a felhozott vádakban. A játékost távollétében ítélte el a görög bíróság. Maguire-t 21 hónapos börtönbüntetéssel sújtották – ám az ítélet végrehajtását felfüggesztették, vagyis az angolnak ténylegesen nem kell a rácsok mögé vonulnia jelen állás szerint.

Amint arról beszámoltunk, görög sajtóhírek szerint Maguire-ék egy másik brit társasággal kerültek szóváltásba egy bárban. A veszekedésnek a kiérkező rendőrök vetettek véget, akik több embert is a kapitányságra kísértek. Ott az angol védő és két társa a rendőrök ellen fordult, szóban sértegették őket, majd valamelyikük meg is ütötte az egyik rendőrt. Súlyosbítja a helyzetet, hogy a rendőrkapitányságon egyikük pénzzel megpróbálta megvesztegetni a rendőröket.

A The Guardian egy rendőrségi szóvivőt is idéz a beszámolójában, szerinte legalább két rendőrre támadták rá, ököllel ütötték, valamint rugdosták is őket. A The Sun bulvárlap szerint a vitát az robbantotta ki, hogy a másik társaság a Manchester United szidalmazásával cukkolta Maguire-éket, valamint a labdarúgó társaságában lévő nőkkel hetyegtek.

Maguire és a másik két letartóztatott brit férfi két estét töltött őrizetben, majd a Míkonosszal szomszédos Szírosz szigetén hallgatták meg őket szombat délelőtt. A Sky Sports beszámolója szerint az ügyész szóbeli bántalmazással, testi sértéssel és egy tisztviselő megvesztegetésének kísérletével vádolja őket. Az egyelőre nem tisztázott, hogy Maguire-t pontosan mivel vádolják, de a vesztegetésért akár három év börtönt is adhat a bíróság.

A beszámolók szerint Maguire ott volt a bíróságon, és tagadta az ellene felhozott vádakat. Ezt követően a védő elhagyhatta Görögországot, az ügyét távollétében tárgyalták le.

Az ítélethirdetést követően Gareth Southgate, az angol válogatott szövetségi kapitánya kitette Maguire-t csapata keretéből.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik