Martial megszerezte a 25. Premier League-gólját a hétvégén (Fotó: AFP)

 

A 3–2-re megnyert hazai bajnokin szerezte a francia támadó a 25. Premier League-gólját a „vörös ördögöknél”, így érvénybe lépett szerződésének egyik záradéka, mely szerint a Manchester United a 36 millió fontos átigazolási díjon felül további 8.7 millió fontot utal Martial volt csapatának, a Monacónak – írja a Telegraph.

A 2015 szeptemberében Monacóból Manchesterbe igazoló Martial unitedes megállapodásában három záradék is van, melyek alapján utólag növekedhet a támadó akkori eladási ára. Ezek közül az egyik – a Premier League-ben elért 25. gól után – szombaton lépett életbe, mintegy nyolc hónap várakozás után, mivel Martial 24 bajnoki találatnál megtorpant idén januárban, amikor a Burnley ellen volt eredményes.

A másik két, szintén 8.7 millió fontos fizetési kötelezettséget előíró záradék – Martial a 2018–2019-es idény végéig 25-szörös francia válogatott legyen, illetve jelöljék az Aranylabdára – aligha lép életbe. Utóbbi immár biztosan nem, előbbire pedig nagyon halvány az esély, a támadó ugyanis eddig 18-szor szerepelt a nemzeti csapatban, és Didier Deschamps nem számít rá egyelőre.

Martial esetleges klubváltásával kapcsolatban a nyáron rengeteg pletyka látott napvilágot, de a Manchester United vezetősége megvétózta a 22 éves futballista távozását. Mourinho pénzbüntetést szabott ki rá, amiért engedély nélkül elutazott fia születésére az együttes amerikai edzőtáborából.