MU: ezen változtatott az öltözőben Solskjaer, sokat számított

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.12.28. 14:02
Bár messzemenő következtetéseket két bajnokit követően még nem lehet levonni, az biztos, hogy Ole Gunnar Solskjaer vezetésével a Manchester United futballistái egészen más mentalitással futnak ki a pályára, mint tették azt José Mourinhóval a kispadon. A norvég mester csak egy apróságon változtatott, de az nagyon sokat számított.

José Mourinhót nem kell bemutatnunk senkinek. Aki látta a portugál menedzser utolsó heteit-hónapjait a Manchester Unitednél, pontosan tudja, a Special One nem riadt vissza attól, ha ki kellett emelni egy játékost, akire épp rá lehetett fogni a rossz eredményt.

Sokak szerint pont ez volt az oka annak, hogy a futballisták közül sokan Mourinho ellen fordultak, és ezért nem jöttek az eredmények sem.

A Telegraph beszámolója szerint Solskjaer is ebben látta a legnagyobb problémát, amikor átvette az együttest, és egy apróságon azonnal változtatott is.

Solskjaer nem tett csodát, csak megadta a játékosainak, amire szükségük volt (Fotó: AFP)
Solskjaer nem tett csodát, csak megadta a játékosainak, amire szükségük volt (Fotó: AFP)

Ugyanis míg Mourinho az öltözőben csak együtt beszélt a csapattal, addig Solskjaer bevezette, hogy egyesével odamegy minden meccs előtt a játékosokhoz, és leül velük beszélgetni, hogy azonnal észrevegye, ha valami gond van.

Ráadásul a norvég mester különös figyelmet fordít arra, hogy extra időt szánjon azokra, akiket rendszeresen szidott a riporterek előtt Mourinho, az önbizalmukon ugyanis sokat kell dolgozni a portugál tréner kirohanásai és balhéi után.

Paul Pogba a tökéletes példa arra, hogy mennyire működik a rendszer, a francia középpályás ugyanis Solskjaerral két mérkőzésen két gólnál, két gólpassznál és két meccs embere-címnél jár…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik