MU: Én itt egy senki vagyok – Mourinho

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.26. 16:13
José Mourinho, a Manchester United menedzsere szerint mindennap bizonyítania kell az angol klub élén, de beszélt eddigi eredményeiről, valamint arról is, hogy mikor fejezné be edzői pályafutását.

Mourinho a 2016–2017-es idény előtt érkezett a Manchester Unitedhez, és első szezonját felemásan zárta a United élén. A Premier League-ben csak a 6. helyen végzett az MU, a bajnoki helyezés alapján nem sikerült kiharcolni a BL-indulást. Az Európa-ligát viszont megnyerte, és az ősztől újra az első számú európai sorozatban indul a csapat. Mourinho azonban ettől még nem gondolja azt, hogy máris valami egyedülállót ért volna el, és ezért a klub új legendájaként kellene őt számon tartani. Az Európa-ligát viszont megnyerte, és az ősztől újra az első számú európai sorozatban indul a csapat. Mourinho azonban ettől még nem gondolja azt, hogy máris valami egyedülállót ért volna el, és ezért a klub új legendájaként kellene őt számon tartani.

„Különösen azért vélekedem így, mert a klubnak van két nagy legendája a bajnoki címeket és a trófeákat illetően. Úgy érzem, egy senki vagyok a Unitednél, és mindig bizonyítanom kell. Azt hiszem, hogy amit eddig tettem a klubért, egyszerűen nem elég ahhoz, hogy Fergusonhoz és Busbyhoz hasonlítsanak” – utalt a menedzser a Manchester United két edzőlegendájára, Sir Alex Fergusonra és Sir Matt Busbyra.

A portugál szakember ezzel nem arra akart rávilágítani, hogy nem elégedett azzal, ahogy eddig alakult edzői pályafutása, hiszen több rekord is kötődik a nevéhez, amelyeket nemcsak jelenlegi csapatával ért el, hiszen a Portót, a Chelsea-t, a Real Madridot és az Internazionalét is szép sikerekre vezette.

„Amikor visszagondolok, rájövök, hogy mennyi mindent értem el, és ezek között vannak olyanok is, amikre mások nem voltak képesek – vélekedett a portugál. – Egy edző sem tudott Spanyolországban, Olaszországban és Angliában is klubot győzelemre vezetni, ráadásul nemcsak a bajnoki címről van szó, hiszen ezekben az országban az összes sorozatot meg tudtam nyerni.”

„Amikor kiejtettük az Anderlechtet az El negyeddöntőjében, közölték velem, hogy beértem Fergusont és Trapattonit, és már tíz európai sorozatban jutottam el az elődöntőig. Ők már befejezték a karrierjüket, de nekem még megvan a lehetőségem arra, hogy újabb elődöntőig vezessem a csapatomat. Ezért vannak dolgok, amikre nagyon büszke vagyok.”

Mourinho azonban még kicsit sem gondol a visszavonulásra, de szívesen tekint vissza a múltra.

„Ha holnap befejezném a karrierem, nagyon boldog lennék mindazzal, amit elértem. Azonban még csak a pályafutásom felénél járok, és még vagy tizenöt évem hátravan edzőként” – szögezte le.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik