Romelu Lukaku bejelentése Milánóban már csak idő kérdése az olasz sajtó szerint (Fotó: AFP)

 

Egybehangzó angol és olasz lapértesülések szerint csütörtökön bejelenti Romelu Lukaku átigazolását a Manchester United és az Internazionale. A BBC úgy tudja, az olasz csapat 75 millió eurót fizet ki a belga támadó játékjogáért cserébe.

A 26 éves labdarúgó állítólag 2024 nyaráig szóló megállapodást ír alá Milánóban.

Lukaku 2017-ben az Evertontól szerződött a Manchester Unitedhez, a „vörös ördögöknél" 66 bajnokin 28 gólt szerzett az előző két évadban, a jó teljesítménnyel különösen a második, 2018–2019-es idényében maradt adós.

Tancredi Palmeri, a CNN olaszországi munkatársa érdekességként a Twitteren megjegyezte, ha nyélbe ütik az üzletet, 75 millió eurós átigazolási díjával Lukaku az olasz élvonal valaha volt negyedik legdrágább szerzeménye lesz Cristiano Ronaldo (117 millió euró), Gonzalo Higuaín (90 millió) és Matthijs de Ligt (85.5 millió) mögött.

Angliában augusztus 8-án, 17 órakor zárul az átigazolási piac, legalábbis új játékosokat addig lehet regisztrálni a Premier League 2019–2020-as kiírására, így ha megfelelő pótlást akar találni az MU, Lukakut csütörtökön minél hamarabb el kell adnia hivatalosan is. A lehetséges utódként az Athletic Bilbao egyszeres spanyol válogatott támadóját, Inaki Williamst említi a brit sajtó.