MU: De Gea Párizsba menekülhet az eredménytelenség elől – sajtóhír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.10.15. 07:12
David de Gea szerződése az idény végén lejár a Manchester Unitednél, s bár egy plusz évre opciós joga van a klubnak, a Paris Saint-Germain állítólag arra készül, hogy átigazolja a spanyol kapust.

A brit Daily Mail ír arról, hogy Párizsban nagyon komolyan fontolgatják David de Gea megszerzését. A United kapusának a 2018–2019-es évad végén kifut a jelenlegi szerződése, amelyet ugyan egy évvel megtoldhat a manchesteri klub, ám ha nem sikerül hosszabb távú megállapodásra jutni, vélhetően eladja a játékost.David de Gea megszerzését. A United kapusának a 2018–2019-es évad végén kifut a jelenlegi szerződése, amelyet ugyan egy évvel megtoldhat a manchesteri klub, ám ha nem sikerül hosszabb távú megállapodásra jutni, vélhetően eladja a játékost.

De Gea sorsa nagyban függ az elmúlt idényeket meghatározó spanyol trió másik két tagjának, Ander Herrerának és Juan Matának a jövőjétől is. A két középpályás szintén azon tizenegy futballista közé tartozik, akinek a szezon végeztével kifut a jelenlegi szerződése.

A kapust, aki 2011 óta futballozik Manchesterben, az elmúlt időszak sikertelensége mellett – az MU nyolc forduló után csak a 8. helyen áll a Premier Leage-ben, miközben a Ligakupából kiesett – az is zavarja a Daily Mail forrása szerint, hogy honfitársai még nem kaptak megfelelő szerződésajánlatot.

De Gea párizsi jövőjét ugyanakkor erősen megkérdőjelezi, hogy Thomas Tuchel vezetőedző korábban kijelentette: óriási bizalommal fordul a PSG saját nevelésű kapusa,Alphonse Areola felé, akinek kedvéért az idén nyáron szerződtetett Gianluigi Buffont is a kispadra ültette inkább.

Buffon szerződése ráadásul két évre szó, s akármennyire is a 42. életévébe lép januárban, erős túlzás lenne harmadik számú kapussá lefokozni karrierje végére.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik