MU: botránykönyv Mourinhóról – „Wengert megtalálom, és beverem a képét”

Vágólapra másolva!
2016.09.23. 11:27
null
Rob Beasley botránykönyve betekintést enged a José Mourinho–Arsene Wenger ellentétbe (Fotó: AFP)
Rob Beasley brit sportújságíró hamarosan megjelenő könyvében érdekes dolgokról lebbenti fel a fátylat. A kiadvány José Mourinhóról, a Manchester United menedzseréről szól, aki valószínűleg nem örül majd túlságosan a könyvben olvasható soroknak…

 

Az újságíró „Up Close and Personal” című könyve José Mourinhóról, a Manchester United jelenlegi menedzseréről szól, akivel – mint Beasley írja – az elmúlt tizenkét évben gyakran váltott üzeneteket.

A sorok felfedik, a portugál tréner mély gyűlöletet táplál „kollégája” iránt, és ezt nem is titkolta el.

Mint Beasley irományából kiderül, a Mourinho–Wenger-ellentét több epizódból épült fel az évek során. A portugál edző egyszer például nem is köntörfalazott, amikor Wengerről kérdezték.

„Tudjátok, szerintem ő lúzer. Nyolc év alatt semmit sem nyert, ez elég nagy hiba. Ha én ilyet tennék a Chelsea-vel, elhagynám Londont és vissza se néznék többet.”

Amikor Arsene Wenger Mourinhót kritizálta – amiért Juan Matát közvetlen riválisnak, a Manchester Unitednek adta el, ami a francia menedzser szerint rossz döntés volt –, Mourinho bepöccent, és állítólag így reagált (ezt persze nem nyilvánosan tette).

Ha Mr. Wenger a Chelsea-t és a Mata-üzletet kifogásolja, akkor egy nap megtalálom a futballpályán kívül, és beverem a képét” – idézi a könyv Mourinhót, akinek csapata nem sokkal később megsemmisítő, 6–0-s vereséget mért az Arsenalra. A találkozó után Wenger állítólag olyannyira megalázva érezte magát, hogy kihagyta a szokásos sajtótájékoztatót azzal az indokkal, hogy a csapatbusz már vár rá.

Mourinho természetesen kapva kapott a lehetőségen, kigúnyolta „kollégáját”. A könyv szerint a portugál azt írta Beasleynek: „Majd a legközelebbi meccs után, amelyen kikapunk, én is kihagyom a sajtótájékoztatót, mondván, lekésem a buszom.”

A 2014–2015-ös szezonban a Chelsea 5–0-ra kiütötte a Swansea-t. Az összecsapás másnapján Beasley gratulált Mourinhónak, aki épp az Arsenal–Manchester City rangadót nézte.

„Igen, jó meccs volt, de most nézzük azt a s..r Arsenalt” – reagált Mourinho.

Az „ágyúsok” idegenben nagy meglepetésre 2–0-ra legyőzték a Manchester Cityt. Beasley megírta Mourinónak, hogy az Arsenal teljes mértékig lemásolta a Chelsea egy évvel azelőtti, City elleni taktikáját, így győzte le riválisát, mire Mourinho sokat sejtetően csak egy csodálkozós szmájlit küldött válaszként.

Az írásból az is kiderül, hogy Mourinho állítása szerint „belátott” az Arsenal öltözőjébe, mivel az „ágyúsok” egyik játékosa bennfentes dolgokat árult el a klub háza tájáról

Ha hinni lehet Beasley szavainak, Mourinho azzal viccelődött, hogy a siker után Wenger új, ötéves szerződést kap, ám a portugál megírta, az Arsenal egyik játékosa SMS-t küldött neki, melyben elárulta, a Manchester City elleni taktikát például maguk a futballisták tervezték meg és állították össze a hét folyamán, Wenger ezzel szemben semmit sem csinált.

Beasley rácsodálkozott az állításra, amire Mourinho csak annyit reagált, az információ hiteles, „száz százalék”.

A könyv soraiból kiderül továbbá az is, hogy Mourinho megsértődött Roman Abramovicsra, amiért a Chelsea elnöke felülbírálta a menedzser döntését, s így Petr Cech az Arsenalhoz szerződhetett.

Amikor Mourinho a cseh kapus átigazolásáról beszélt Beasleyvel, a tréner ilyen üzenetet küldött az újságírónak.

„Wenger Cecht akarja, és azt hiszi, ez a pénzről szól? Hát egyáltalán nem, amit én szeretnék, az az, hogy b....a meg magát! Cecht szeretné? Rendben, én meg Walcottot vagy Oxlade-Chamberlaint! Topkapust akar? Oké, én meg fiatal játékost, olyat, aki nála s..r volt, én viszont kihozom belőle a pluszt, és toplabdarúgót faraghatok belőle!”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik