Lukaku megvédte Mourinhót (Fotó: AFP)

 

„Az embereknek becsülniük kellene, hogy vannak még olyanok, mint ő, hiszen az edzők nagy része akkor is megpróbálja magát boldognak láttatni, amikor nem az” – mondta a belga támadó a BBC-nek.

A 25 éves, világbajnoki bronzérmes csatár szerint Mourinho nem futamodik meg a konfliktusok elől, és semmi más célja nincs, minthogy a csapat fejlődjön.

„Mindenkivel nyugodt és jó a viszonya, egyszerűen arról van szó, hogy mi, labdarúgók néha elkényelmesedünk. Régebben nem volt abból gond, ha egy edző megszólta a játékosa teljesítményét, manapság azonban szinte mindenki támadásnak veszi ezt” – tette hozzá Lukaku.

Állítása szerint őt nem zavarják Mourinho kritikái, mert kemény fából faragták – többek között ezért is jó a viszonya a vezetőedzővel.

„Mindenkit megnevettet az edzéseken, igazi családcentrikus ember, ráadásul mindig küzd a játékosaiért” – fogalmazott a belga csatár.

Lukaku tavaly nyáron szerződött a mostani idényben négy forduló után csak a 10. helyen álló Manchester Unitedhez, és azóta 55 tétmérkőzésen 30 gólt szerzett.