MU: a gól, ami után mindenki azt hitte, Macheda az új sztár

K. D.K. D.
Vágólapra másolva!
2020.04.07. 19:39
A koronavírus megbénította a sportvilágot, és lassan már nem marad olyan ország, ahol még rendeznek labdarúgó-mérkőzéseket. Mit lehet ilyenkor tenni? Irány az archívum! Most egy klasszikus Manchester United-gólra emlékezünk vissza, egy különleges főszereplővel.

Bár manapság nem sokat hallhatunk róla, 2009-ben úgy tűnt, Federico Macheda lesz a Manchester United új klasszisa!2009-ben úgy tűnt, Federico Macheda lesz a Manchester United új klasszisa!

Az olasz támadó a 2008–2009-es idény elején írt alá profi szerződést a Manchester Unitednél, de Sir Alex Ferguson így is csak a tartalékoknál számított rá. Ott viszont olyan jól ment Machedának, hogy 2009. április 5-én megkapta a lehetőséget, és bekerült az első keretbe az Aston Villa elleni meccsre.

Sőt, a „vörös ördögök” legendás menedzsere rögtön be is dobta a mély vízbe, és becserélte a meccsen Nani helyére. Macheda ezt pedig úgy hálálta meg, hogy lőtt egy elképesztően nagy gólt, amivel ráadásul meg is nyerte a meccset a Manchester United!



Sajnos, mint később kiderült, az olasz támadó karrierjének ez volt a csúcspontja is egyben, ezután sorra adta kölcsön kisebb angol, német és olasz csapatoknak a United, majd 2014-ben meg is váltak tőle.

Macheda jelenleg a görög Panathinaikosz játékosa, és bármilyen hihetetlen, még mindig csak 28 éves!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik