David Silva az Egyesült Államokban köthet ki (Fotó: AFP)

 

Az Inter Miami a 2020-as idényben csatlakozik az amerikai élvonal (MLS) mezőnyéhez. Eddig összesen három játékost jelentettek be a jövő évi keretből: az argentin Matías Pellegrinit és Julián Carranzát, valamint a venezuelai Christian Makount. Ami szintén biztos a kerettel kapcsolatban, hogy öt játékost „draftolhatnak” majd a jelenleg is az MLS-ben szereplő riválisoktól. 

Beckhamék – az eddigi érkezők miatt is – olyan futballistát szeretnének az öltöző vezéregyéniségének, aki spanyolul (is) beszél. Az angolok korábbi kiváló szélsője, miami üzlettársa, Jorge Mas és a klub sportigazgatója, Paul McDonough alig egy hónappal ezelőtt Barcelonában is tárgyalt – állítólag Luis Suárez megszerzéséről, bár az amerikai sajtó Lionel Messi nevét is bedobta.

Náluk sokkal reálisabb célpont az Independent szerint David Silva, aki épp augusztusban jelentette be, hogy 2020 nyarán lejáró szerződését nem hosszabbítja meg, s az évad végén távozik a Manchester Citytől, amelyhez 2010-ben 26 millió font ellenében szerződött. 

Silva kapcsán korábban a spanyol Las Palmas, illetve a japán Vissel Kobe is szóba került, ám az angolok úgy tudják, az Inter Miami ajánlata szakmailag és anyagilag is kedvezőbb kihívást jelenthet a kétszeres Európa- és egyszeres világbajnok számára.