Man. City: Guardiola bejelentette a Bayern-kiszemelt távozását

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2020.06.19. 15:26
null
Guardiola szavai alapján Leroy Sané hamarosan elköszön Manchestertől (Fotó: AFP)
A Manchester City többszöri szerződéshosszabbítási ajánlatát is visszautasította, így eldőlt, legkésőbb a 2020–2021-es idény végén távozik Leroy Sané az Etihadból. A német válogatott szélsőt több mint egy éve emlegeti a nemzetközi sajtó a Bayern München kiszemeltjei között. Pep Guardiola szavai alapján nyáron megpróbálják eladni.

A Manchester City hétfői bajnokiját megelőző sajtótájékoztatón két fontos kijelentés is elhangzott Leroy Sanéval, a csapat 24 éves labdarúgójával kapcsolatban.

„Leroy hosszú ideig volt sérült. Ám már velünk tréningezik, lépésről-lépésre és fájdalomtól mentesen tért vissza. Szerencsére mindenki jó állapotban van, a kérdés, hogy ki játszik, sok-sok összetevős. Igyekszem az edzésmunka alapján eldönteni” – idéziGuardiolát a Manchester City Twitter-csatornája, aki eztán Sané hosszabb távú jövőjére is kitért.

„Leroy visszautasította a szerződéshosszabbítást. Mindenki tudja. Ha az idény végén a két klub meg tud egyezni egymással, akkor távozhat, ha nem, úgy a szerződése lejártával áll majd tovább” – tette hozzá Guardiola, aki ugyan „két klubot” említett, a Bayern Münchent konkrétan nem nevesítette.

A Sky Sports eddig meg nem erősített információk alapján már májusban arról írt, hogy Sané visszautasította a City ajánlatait, így szinte biztos, hogy a nyáron klubot vált. Guardiola mostani kijelentése szerint két-három komoly tárgyalás is volt a felek között, ám mindegyik eredménytelenül zárult.

A Kicker – szintén májusban – azt állította, a Bayern 50 millió euró körüli ajánlattal próbálkozott a Citynél, hogy kivásárolja a szélsőt. A sajtóhírek szerint ezt Manchesterben szerették volna 10-15 millió euróval feljebb tornázni: a két klub a jelek szerint ezen az összegen alkudozik egymással jelenleg is.

Az összeg alapvetően nem kevés, ám ha hozzátesszük, hogy a múlt nyáron 120, sőt 150 millió eurós átigazolási díjról is lehetett olvasni, a Citynél pedig három-négy hasonló kaliberű ajánlatra is nemet mondtak, mielőtt augusztusban már megegyezni látszottak a felek, nem is olyan sok. Konkrétan a tavalyi licitek fele, harmada.

A nyilatkozatok alapján egyértelmű, Sané szívesen szerződne haza Németországba (Leroy a Ruhr-vidéki Essenben született, édesapja, a szenegáli válogatott Souleymane még Dakarban), és lenne a bajorok játékosa.

Korábban Sané új menedzsere, Damir Smoljan is árulkodó nyilatkozatot tett az ügyben: „Münchenben látja a lehetőségét annak, hogy a nagy célját, vagyis hogy Bajnokok Ligáját nyerjen, elérje.” Mint emlékezetes, az Európai Labdarúgó-szövetség a pénzügyi fair playre vonatkozó szabályok megszegése miatt a következő két idényre kizárta a Manchester Cityt az európai kupaporondról.

A bajorok elhivatottságát jól mutatja, hogy Sané meggyőzésére a szintén futballista és szintén a nagy rivális Schalkénál nevelkedő testvérét, Sidi Sanét is szerződtették volna mellé az előző nyáron.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik