MU: nincs napirenden a hosszabbítás Rooneyval

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.14. 12:08
null
David Moyes Van Persie mellett Rooneyra is igényt tart, de a csatár jövője bizonytalan (Fotó: Action Images)
A Manchester United új ügyvezető igazgatója, Ed Woodward kijelentette: nincs napirenden a bizonytalan helyzetű Wayne Rooney szerződésének meghosszabbítása.

 

„Nem tárgyalunk a szerződés megújításáról. Nem fogok egyik játékossal sem leülni a hosszabbításról tárgyalni, jelenleg egyetlen ilyen határidő sincs a naptárban. Hogy félünk-e egy szerződés kifutásától? Természetesen nem” – szögezte le nagyon határozottan Ed Woodward, aki a korábban Alex Fergusonnal szorosan együttműködő David Gilltől vette át a pozíciót a nyáron. Woodward már 2005 óta a klubnál van, ám mostantól a szakmai stáb mellett ő az első számú felelős a keret személyi állományáért.

DE GEA ÉS VAN PERSIE
IS A FEDÉLZETEN
A távol-keleti túrája közben a Manchester United átruccan Sydneybe is, ahol július 20-án az ausztrál ligaválogatottal méri össze az erejét. A bangkoki meccs után az MU azonnal kontinenst váltott, és jelenleg már Ausztráliában készül, ahol csatlakozott a csapathoz a hosszabbított szabadságon lévő Robin van Persie és David de Gea.

Eközben David Moyes menedzser úgy nyilatkozott Rooneyról: számít a Chelsea-vel és a PSG-vel is hírbe hozott, a felkészülés elején sérülést szenvedett támadóval, akinek 2015-ig szól a szerződése.

„Nagy szerepe van a játékunkban, mert annyi gólt kell szereznünk, amennyit csak lehetséges. Úgy gondolom, Wayne képes topszinten játszani, ahogy képes vissza is esni. Ha bármilyen okból Robin [Van Persie] megsérül, szükségünk lehet rá, és azt szeretném, hogy a kettő közül az egyik mindig bevethető legyen” – mondta Moyes.

„Van rá esély, hogy Wayne újra azt nyújtsa, amit korábban. Ezt a kihívást vállalni akarom. Azonban le kell szögezni, hogy mi nemcsak rá koncentrálunk. A Manchester United nem Wayne Rooneyról szól. A Manchester United egy csapat, egy klub. Amit nem engedek meg, az az, hogy Wayne Rooney fontosabb legyen, mint a klub” – tette hozzá a skót menedzser.

Moyes szombaton foglalt helyet először a Manchester United kispadján, és a meccs kellemetlen meglepetést hozott számára, hiszen a „vörös ördögök” 1–0-s vereséget szenvedtek Bangkokban a thaiföldi liga álomcsapatától, a Singha All-Startól.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik