Manchester City: Gulácsi csapattársát vinné Guardiola

T. I.T. I.
Vágólapra másolva!
2019.11.18. 07:53
null
Upamecano a City egyik legfőbb kiszemeltje (Fotó: AFP)
A 2021 nyarán lejáró szerződésű, így januárban vagy legkésőbb a nyáron akár nyomott áron is megszerezhető Dayot Upamecanóra vetett szemet a Manchester City vezetősége – írja a 90min.com.


A sportlap beszámolója szerint Guardiola az utóbbi időben elégedetlen a rutinos Nicolás Otamendi teljesítményével, míg az angol válogatott John Stones többször is sérülékenynek bizonyult, a fix pont a csapatkapitány Vincent Kompany távozásával a francia Ameryc Laporte lett a védelem tengelyében. Mellé viszont kellene még valaki...

A megoldás Laporte honfitársa, a jelenleg Gulácsi Péterrel és Willi Orbánnal együtt futballozó Dayot Upamecano lehet – teszi hozzá a 90min.com. Igaz, még csak megközelítő összeget sem írnak a lehetséges átigazolás kapcsán, azt megjegyzik, hogy a francia bekk szerződése 2021 nyarán lejár, s mivel egyelőre nem került szóba a hosszabbítása, januárban vagy kicsivel később, júliusban viszonylag olcsón meg lehetne szerezni.

Upamecano piaci értékét 40 millió euróra teszi a transfermarkt.de.

A védő 2017-ben a Red Bull Salzburgtól került a lipcseiekhez, a németek 10 millió eurót fizettek ki érte. Azóta 62 bajnokin lépett pályára a Bundesligában és a Leipzig alapemberévé vált.

A 90min.com megjegyzi, Guardiolának B-terve is van a védelem megerősítésére: Rúben Dias a Benficából.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik