Man. United: végleg eladták a támadót, milliókat veszítettek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.02. 18:45
null
Zaha képtelen volt beverekedni magát az MU első csapatába (Fotó: Action Images)
Az angol Premier League-ben szereplő Crystal Palace labdarúgócsapata kölcsön után végleg visszavette Wilfried Zahát, a Manchester United támadóját, akit 2013-ban engedett el a „vörös ördögökhöz”.

 

Zaha a Crystal Palace-ban nevelkedett, 2009-ben került fel a felnőttcsapathoz, három és fél évvel később pedig felfigyelt rá a Manchester United, és 15 millió fontért szerződtette.

A „vörös ördögöknél” azonban nem tudott meghatározó játékos lenni (egyetlen egyszer sem volt a kezdő tizenegy tagja), ezért előbb a Palace-hoz, majd a Cardiffhoz, 2014 nyarán pedig ismét nevelőegyesületéhez adták kölcsön.

A Crystal Palace most öt és fél évre végleg visszavásárolta Zahát, és nagyon jól járt az ügyleten. Bár a hivatalos átigazolási díjat egyik klub sem hozta nyilvánosságra (egyes angol sajtóértesülések öt, mások nyolcmillió euróról írnak), az biztos, hogy az MU csak bukott a támadón, aki immár végleg elhagyta az Old Traffordot.

„Nem kaptam elég játéklehetőséget a Manchester Unitednél, ezért döntöttem úgy a nyáron, hogy kölcsönbe visszatérek. Az, hogy most végleg hazaigazolhatok, újabb öröm számomra – mondta Zaha a Sky Sportsnak. – Már nyolcéves koromban itt játszottam, most pedig a Premier League-ben futballozhatok a Palace mezében, ezzel teljesült az álmom.”

A Manchester United a délután folyamán egy másik labdarúgójának eladását már bejelentette: Marnick Vermijl, a tartalékcsapat és az U21-es együttes legtöbbet foglalkoztatott játékosa három és fél évre a Sheffield Wednesdayé lett. A 23 éves belga védő 2012-ben a Ligakupában bemutatkozott a felnőttcsapatban is, de nem tudott állandó tag lenni annak keretében, ezért a rendszeres játéklehetőség reményében távozott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik