Man. City: Újjá kell építeni a csapatot – Guardiola

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.07.02. 13:02
null
Pep Guardiola szerint a bajnoki cím reményében újjá kell építeni a csapatot (Fotó: AFP)
A Manchester City labdarúgócsapatát irányító Josep Guardiola szerint újjá kell építenie az együttest ahhoz, hogy a következő idényben ismét harcban legyen a Premier League első helyéért.

 

A spanyol edző erről a bajnok Liverpool elleni, csütörtöki (mai) mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón beszélt.

„Újjá kell építeni a csapatot. Ez a világ minden klubjánál megtörténik” – fogalmazott Guardiola. Hozzátette, ezt mindenkinek el kell fogadnia, majd meg kell tenniük a szükséges lépéseket.

„Meg kell próbálnunk megtartani a mostani szintet. Nagyszerű játékosaink vannak, de amikor a szezon véget ér, megvizsgáljuk a lehetőségeket” – egészítette ki a szakvezető.

A City azok után, hogy sorozatban kétszer lett angol bajnok, a mostani idényben már hét fordulóval az idény vége előtt át kellett adnia a képzeletbeli koronát a Liverpoolnak.

A manchesterieknél a brazil Fernandinhónak és az argentin Sergio Agüerónak a következő szezon végén lejár a szerződése, míg a spanyol David Silváról már korábban kiderült, a bajnokság befejeztével távozik.

„Nem tudom, Agüeróék hosszabbítanak-e, de az biztos, hogy néhány játékost le kell cserélnünk. Ez nem katasztrófa, hanem a futball része” – fogalmazott Guardiola, akinek együttese még a Bajnokok Ligája augusztusi folytatásában is érdekelt lesz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik