Man. City: tizenegy év után távozik a csapatkapitány – hivatalos

Vágólapra másolva!
2019.05.19. 10:40
null
Vincent Kompany tizenegy év után távozik a Manchester Citytől (Fotók: AFP)
Tizenegy idény után távozik a Manchester Citytől Vincent Kompany, az angol bajnok, Ligakupa- és FA-kupa-győztes együttes csapatkapitánya – ezt a játékos maga jelentette be hivatalos Facebook-oldalán. A belga védőnek lejár a szerződése Manchesterben, új kontraktust pedig nem kötnek.

 

A szombaton 6–0-ra megnyert FA-kupa-döntővel utolsó tétmeccsét is lejátszotta a 2018–2019-es idényben a Manchester City és benne a csapatkapitány Vincent Kompany. A 33 éves belga bekk a Watford elleni találkozó másnapján bejelentette: ez volt az utolsó meccse manchesteriként, tizenegy idény után búcsút int az Etihadnak.

„Számtalanszor elképzeltem a búcsút, mert évek óta éreztem, hogy közeledik a napja. Most mégsem érzem valódinak. A Manchester Citynek köszönhetek mindent. Igyekeztem meghálálni és visszaadni belőle, amit csak lehetett" – fogalmaz Kompany a Facebookon közzétett búcsúlevelében.

A futballista a City-drukkerek mellett Manszúr sejknek is köszönetet mond. A klub mecénása és tulajdonosa 2008 nyarán lépett színre, és érkezése után az első igazolások közt jelentették be Kompanyt.

„Külön köszönet Pepnek és a háttérstábnak: nagyszerűek voltatok. Annyi nehézségen segítettetek át. Hála nektek mindig erősebben és erősebben térhettem vissza. Köszönet ezért" – olvasható.

Utoljára az FA-kupát emelhette a magasba a Manchester City csapatkapitányaként
Utoljára az FA-kupát emelhette a magasba a Manchester City csapatkapitányaként

„Tudom, kissé klisés, de a csapattársaim nélkül sosem juthattam volna el oda, ahol ma tartok. Sok nagy mérkőzést küzdöttünk végig egymás oldalán. Voltak jobb és rosszabb idők. De a 2008–2009-es idénytől kezdődően egészen a mostani, triplázó csapat minden tagjáig: jövök nektek eggyel, Srácok!"

Kompany négyszer nyert angol bajnoki címet a Cityvel, emellett kétszer az FA-kupában, négyszer a Ligakupában és kétszer az angol szuperkupában (Community Shield) is győzött a csapattal.

A védő 358 tétmérkőzésen lépett pályára manchesteriként, ám az utóbbi négy évben sokszor volt sérült, a bajnokságban húsz meccsnél többet egy évadban legutóbb a 2014–2015-ös idényben játszott.

Nem sokkal a bejelentés után Kompany azt is elárulta, hol folytatja pályafutását: régi-új klubja az RSC Anderlecht lesz.

ANGOL FA-KUPA
DÖNTŐ
MANCHESTER CITY–WATFORD 6–0 (2–0)
London
, Wembley Stadion, 85 854 néző. Vezette: Kevin Friend
Man. City: Ederson – K. Walker, Kompany, Laporte, Zincsenko – Bernardo Silva, Gündogan (L. Sané, 73.), David Silva (Stones, 79.) – Mahrez (De Bruyne, 55.), Gabriel Jesus, Sterling. Menedzser: Pep Guardiola
Watford: Gomes – Femenía, Mariappa, Cathcart, Holebasz – Capoue, Doucouré, W. Hughes (Cleverley, 73.), R. Pereyra (Success, 66.) – Deulofeu (A. Gray, 66.), Deeney. Vezetőedző: Javi Gracia
Gólszerző: David Silva (26.), Sterling (81., 87.), De Bruyne (61.), Gabriel Jesus (38., 68.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik