Man. City: Sterling, De Bruyne, Guardiola – sztárok távoznak?

2020.02.17. 13:00
null
Sterling és De Bruyne is távozhat a nyáron a Citytől (Fotó: AFP)
A Bajnokok Ligájából való kizárást követően a nyáron jelentősen átalakulhat az angol élvonalbeli Manchester City labdarúgócsapata – írja egybehangzóan a szigetországi sportsajtó. A The Guardian szerint Raheem Sterling lehet az első távozó, a válogatott szélsőt a Real Madrid csábítja, míg Pep Guardiolát a Juventusszal hozták hírbe.

 

Mint beszámoltunk róla, az UEFA két évre kizárta a Bajnokok Ligájából a Manchester Cityt, a döntés hátteréről és várható következményeiről ITT ÍRTUNK bővebben. Az angol lapok hétfőn már további fejleményekről számoltak be, a hírek szerint a nyáron széteshet a csapat – már amennyiben a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) nem a Citynek ad igazat a fellebbezés során, ahogy korábban a Paris Saint-Germain esetében is.

Az első fecske Raheem Sterling lehet: az angol válogatott szélsőt már többször hírbe hozták a Real Madriddal, a Manchester Evening News pedig úgy tudja, a spanyol gigász a nyáron 180 millió font körüli ajánlattal kopogtat Manchesterben – ez pont annyi lenne, amennyi veszteség éri a Cityt a BBC számítása szerint a Bajnokok Ligájából való kizárás miatt. Ezzel szemben a manchesteriek hosszabbítani akarnak Sterlinggel, akit heti 450 ezer fontos fizetéssel győznének meg a maradásról – a játékos ügynöke a The Guardiannek egyelőre csak annyit árult el, hogy kliense hűséges a klubhoz, de a hosszabbításról nem ejtett szót.

A másik kulcsjátékos, aki távozhat: Kevin De Bruyne. A The Guardian úgy tudja, a belga válogatott középpályás mindenképpen olyan klubban szeretne futballozni, amelyik a Bajnokok Ligájában szerepel. A The Telegraph szerint a klub vezetősége tisztában van vele, hogy néhány játékos távozni fog, ha nem jár sikerrel a fellebbezés, ugyanakkor szeretné a lehetőségekhez mérten együtt tartani a keretet. Az már más kérdés, hogy a Bajnokok Ligájától való távolmaradás miatti pénzkiesést hogyan tudják megoldani…

A harmadik fontos láncszem, aki elhagyhatja a Manchester Cityt: Pep Guardiola. A spanyol menedzser – akinek távozása már korábban is téma volt – nevét az olasz Juventusszal kapcsolatban emlegetik. A torinóiak korábbi játékosa, Alessandro del Piero szerint Guardiola „tökéletesen illeszkedne a Juventus filozófiájához”, s a találgatások már be is indultak az edzőváltással kapcsolatban. Ami biztos: jelenleg Maurizio Sarri irányítja a Juvét. A kevésbé mértékadó Mirror úgy fogalmazott hétfői számában, bármi történik, Guardiola marad a Citynél.

A nyáron biztosan távozó David Silva mellett a The Athletic további neveket említ a klubot potenciálisan elhagyók között: a gólrekorder Sergio Agüerót, aki a kétéves kizárás végén már 34 éves lenne, valamint Bernardo Silvát. A Bayern Münchennel már többször hírbe hozott Leroy Sané számára is a nyáron véget érhet a manchesteri kaland.

„A játékosok könyörtelenek lesznek, csak a saját érdekeiket fogják nézni. Még azok is, akikről azt gondolnánk, hogy egyébként rendes fickók” – mondta az egyik City-játékos ügynöke a The Athleticnek.

Mindezt azt követően, hogy pénteken a The Athletic beszámolója szerint a Manchester City délutáni edzésén a futballisták „sokkos állapotban” voltak a hír megjelenését követően. A klub elöljárói – köztük a négynapos síelését azonnal megszakító Ferran Soriano ügyvezető igazgató – nem tétlenkedtek sokáig, már péntek este körbetelefonálták a játékosok ügynökeit, hogy megnyugtassák őket: a klub fellebbez a kizárás ellen, és a helyzet rendeződni fog, senkinek sem kell a klubváltáson gondolkodnia.

Guardiola a hírek szerint a nyugalom szobrává vált: a szombati edzésen hangsúlyozta a játékosoknak, hogy a valaha volt legfontosabb időszak vár rájuk, és most kell megmutatniuk, hogy összetartanak és csapatot alkotnak. A Real Madrid elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőt az idény legfontosabb mérkőzéseiként írta le a spanyol menedzser, aki a The Athletic információi szerint hétfőn már nyugodt körülmények között vezényelt gyakorlást.

A The Athleticnek nyilatkozó, a Bajnokok Ligájában szereplő játékosokat képviselő játékosügynök szerint nemzetközi kupa nélkül nehezebb lesz új futballistákat igazolnia a Manchester Citynek, ugyanis sokaknak a szerződésében van foglalva olyan bónusz, ami a nemzetközi szereplésre vonatkozik, nem beszélve a Bajnokok Ligájához kapcsolódó marketing-tevékenységekről. A portugál sztármenedzser, Jorge Mendes viszont már felajánlotta segítségét a klubnak.

Izgalmas hónapok elé néz a Manchester City…

Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek