Man. City: megegyeztek a Benficával, védőt „cserélnek” – hivatalos

Vágólapra másolva!
2020.09.28. 08:38
null
Rúben Dias (jobbról a második) góllal köszönt el a Benficától (Fotó: AFP)
A Benfica labdarúgócsapata vasárnap este hivatalos oldalán számolt be róla, hogy megegyezett a Manchester Cityvel Rúben Dias klubváltásáról: az angol együttes 68+3.6 millió eurót fizet a játékosért, míg Nicolás Otamendi az ellenkező utat bejárva, 15 millió euróért cserébe lesz a lisszaboniak futballistája.

 

A közlemény szerint mindkét üzlet véglegesítéséhez meg kell egyezniük a kluboknak a játékosokkal, akiknek még át kell esniük az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálaton.

A 23 éves Rúben Dias szombat este játszotta valószínűleg az utolsó mérkőzését a Benfica színeiben, a Moreirense ellen 2–0-ra megnyert találkozón ő szerezte csapata első gólját, a lefújás után megölelte csapattársait és a sportigazgatót.

„Nagyon fontos mérkőzés volt ez nekem, így különösen örülök annak, hogy betaláltam. Szerintem mindenkinek van sejtése arról, hogy miért öleltem meg Rui Costát” – mondta Rúben Dias sejtelmesen a szombati bajnoki után.

A Benfica saját nevelésű játékosa 2017-ben mutatkozott be a felnőttek között, azóta 137 tétmérkőzésen szerepelt a klub színeiben és 12 gólt szerzett. Az időközben csapatkapitánnyá váló Rúben Dias jó teljesítményének köszönthetően a portugál válogatottban is debütálhatott, eddig összesen 19 alkalommal ölthette magára a címeres mezt.

A 32 esztendős Nicolás Otamendi kétszer angol bajnoki címet, egyszer pedig FA-kupát nyert a Cityvel, amelytől öt idény után távozik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik