Man. City: Guardiola megvédte a „rasszista” Bernardo Silvát

T. M.T. M.
Vágólapra másolva!
2019.09.25. 12:06
null
Guardiola szerint hiba lenne megbünntetni Bernardo Silvát (Fotó: AFP)
A Manchester City labdarúgócsapatának két játékosa Bernardo Silva és Benjamin Mendy Twitter-üzengetéséről Pep Guardiolát kérdezték, aki megvédte portugál játékosát. A spanyol tréner szerint hiba lenne, ha megbüntetnék Silvát, mivel nem volt rasszista a poénja.

A posztban a Manchester City portugál támadója, Bernardo Silva csapattársát, Benjamin Mendyt hasonlította a Conguitos nevű édességgyártó cég figurájához.

A bejegyzés azonban nem úgy sült el, ahogy azt Silva várta, az olvasók ugyanis leginkább rasszistának találták a posztot, és többségében kiakadtak. A támadó később törölte az üzenetet, majd konstatálta: „Manapság már egy baráttal sem lehet viccelődni... srácok...”

A kép, amit később törölt Silva:

 

Brazzy on Twitter

Bernardo Silva mocking Benjamin Mendy lmao


 

Mendy egyébként vette a poént, s röhögős szmájlikkal reagált, de hiába a csapattárs pozitív visszajelzése, a Kick It Out nevű mozgalom – melynek fő célja, hogy eltüntesse a rasszizmust a labdarúgásból – kérvénnyel fordult az angol Labdarúgó-szövetséghez (FA), ami vizsgálatot indított az eset kapcsán.

„Nem tudom, mi történik, de inkább ennél komolyabb megnyilvánulásokra kellene fókuszt helyezni. Bernardo az egyik legszerethetőbb ember, akivel valaha találkoztam. Négy vagy öt nyelven beszél, talán ez a legjobb példa arra, hogy megmutassam, mennyire nyíltan gondolkozik. Mendy az egyik legjobb barátja, olyan, mint a testvére– nyilatkozta a Manchester City spanyol trénere, Pep Guardiola a történtekről, aki elmondta, nem a figura színén volt a lényeg, hanem, hogy hasonlított Mendyre.

Guardiola szerint hiba lenne a szövetség részéről, ha ezért megbüntetnék Bernardo Silvát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik