Man. City: Guardiola kinevezése miatt zuhant össze az együttes?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.04.18. 21:02
Manuel Pellegrini a Pep Guardiola kinevezése miatti bizonytalanságot okolja a Manchester City Premier League-beli összeomlásáért.

A klub február 1-jén jelentette be, hogy a Bayern München trénere veszi át a kispadot a nyáron az angoloknál, és bár a másnapi, Sunderland elleni bajnokit még megnyerte a City, a következő három találkozót elbukta (a Leicester City, a Tottenham és a Liverpool ellen), majd a kieső Aston Villa legyőzése után a következő két meccsen csak egy pontot szerzett, így gyakorlatilag búcsút inthetett az aranyéremnek.

A gárda ugyanakkor úgy tűnik, felszálló ágban van, a BL-ben bejutott a legjobb négy közé a PSG-t kiejtve, a bajnokságban pedig sorozatban három mérkőzést nyert meg.

„Különböző okok miatt fontos meccseket vesztettünk februárban a Leicester és a Tottenham ellen – mondta Pellegrini. – Számomra ez a két meccs jelenti azt, ami miatt nem vagyunk már versenyben a bajnoki címért. Február elsején jött a hír a menedzserváltásról, el kellett mondani a játékosoknak, hogy nem leszek itt a következő szezonban. Rengeteg dolog zajlott a játékosok fejében. Otthon szenvedtük el ezeket a vereségeket. Most úgy gondolom, ismét stabilak vagyunk, és nagyon örülök, hogy úgy tudjuk zárni a szezont, ahogyan az előző három meccsen.”A klub február 1-jén jelentette be, hogy a Bayern München trénere veszi át a kispadot a nyáron az angoloknál, és bár a másnapi, Sunderland elleni bajnokit még megnyerte a City, a következő három találkozót elbukta (a Leicester City, a Tottenham és a Liverpool ellen), majd a kieső Aston Villa legyőzése után a következő két meccsen csak egy pontot szerzett, így gyakorlatilag búcsút inthetett az aranyéremnek.

A gárda ugyanakkor úgy tűnik, felszálló ágban van, a BL-ben bejutott a legjobb négy közé a PSG-t kiejtve, a bajnokságban pedig sorozatban három mérkőzést nyert meg.

„Különböző okok miatt fontos meccseket vesztettünk februárban a Leicester és a Tottenham ellen – mondta Pellegrini. – Számomra ez a két meccs jelenti azt, ami miatt nem vagyunk már versenyben a bajnoki címért. Február elsején jött a hír a menedzserváltásról, el kellett mondani a játékosoknak, hogy nem leszek itt a következő szezonban. Rengeteg dolog zajlott a játékosok fejében. Otthon szenvedtük el ezeket a vereségeket. Most úgy gondolom, ismét stabilak vagyunk, és nagyon örülök, hogy úgy tudjuk zárni a szezont, ahogyan az előző három meccsen.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik