Yan Couto az U17-es világbajnok brazil válogatott egyik erőssége volt (Fotó: AFP)

 

Január végén a Tribuna de Paraná nevű lap azt írta, hogy az FC Barcelona megállapodott Yan Couto átigazolásáról a Coritibával: a katalánok öt plusz három millió eurót fizettek volna az Arsenal és a Bayer Leverkusen által is figyelt védőért. Couto a tavaly év végi, hazai rendezésű U17-es világbajnokságon öt mérkőzésen játszott a győztes brazil válogatottban, amelyet két gólpasszal is segített. A Coritiba első csapatában még nem mutatkozott be.

A Gazeta do Povo napilap szerint nem a Barca, hanem egy másik európai topklub, a Manchester City szerződtetheti Coutót. Az angol egyesület hat plusz hat millió eurót fizet a 17 éves hátvédért. Hasonlóan járt el a Real Madrid január végén, amikor megszerezte a brazil tehetség, Reinier játékjogát a Flamengótól 30 millió euróért még 18. életéve betöltése előtt.

A brazil lapok hozzáteszik, Coutót minden bizonnyal előbb kölcsönadja a Manchester City, mielőtt Guardiola csapatában bemutatkozna. Jelenleg 14 játékosa szerepel kölcsönben a Citynek, többek között az RB Leipzignél játszó Angelino és a Fortuna Düsseldorfban szereplő Zack Steffen.