Man. City: bejelentették Mahrez szerződtetését – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.10. 22:08
null
Rijad Mahrez aláírt a Manchester Cityhez (Fotó: mancity.com)
A Manchester City bejelentette az első nyári szerzeményét: a Premier League címvédője 60 millió fontért (68 millió euró) szerződtette a Leicester City kiválóságát, Rijad Mahrezt.

 

A manchesteri klub 60 millió fontot fizet rögtön, s az összeg bizonyos feltételek teljesülése esetén elérheti a 75 milliót – ez klubrekord. Mahrez öt évre írt alá új együtteséhez, amelynél a 26-os mezszámot választotta.

„Nagyon elégedett vagyok, hogy csatlakozhatok a Cityhez, amely nagyszerű futballt játszik Guardiola irányítása alatt. Élvezettel néztem eddig a csapatot, Pep elkötelezett a támadójáték iránt, ami tökéletesen passzol hozzám. Az előző szezonbeli teljesítmény elképesztő volt, újradefiniálják az angol labdarúgást, és én a részese akarok lenni ennek. Úgy vélem, hogy az elkövetkezendő években sikeresek lehetünk, és a saját tudásomat is tudom fejleszteni Pep keze alatt” – mondta Mahrez a szerződés aláírása után.

Pep Guardioláék már a téli átigazolási időszakban is hevesen érdeklődtek Mahrez iránt – akit a 2015–2016-os szezonban a PL legjobb játékosának választottak meg –, ám akkor a Leicester mintegy 80 millió fontot kért egyik legjobbjáért cserébe. Mahrez a télen átigazolási kérelmet nyújtott be, de ez sem hatotta meg a Leicester elöljáróit.

Mahrez a 2017–2018-as idényben 41 tétmérkőzésen összesen 13 gólt szerzett és 13 gólpasszt jegyzett a Leicester színeiben.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik