„Gyakran mondom neki, hogy ötven százalékban bohóc, ötven százalékban vezér. Amikor csak huszonöt százalékban lesz bohóc és hetvenöt százalékban vezér, ennek a csapatnak a kapitánya lesz. Nagyon erős, és hogy őszinte legyek, senki nem érdemelné meg nála jobban.”

A kérdés amiatt is felvetődhetett, mert könnyen lehet, hogy Kompany – aki a City csapatkapitánya – távozik az idény végeztével.

„A szezon végeztével egyeztetünk vele, ezt Vincent is tudja – idézi a Sky Sports Pep Guardiolát, a City spanyol menedzserét. – Egészen különleges személyiség, aki nagyon sokat segített nekünk. Sajnáltam, hogy az idény során kevésszer tudtuk pályára küldeni, de tudjuk, bármikor számíthatunk rá. Ez a klub a Vincent-hez hasonló emberek miatt tart itt. Az FA-kupa-döntő után egy sör mellett átgondoljuk, mi a legjobb neki és a klubnak. Többször beszéltem már vele a jövőről.”

 

Get French Football News on Twitter

Vincent Kompany to RMC on Bernardo Silva: "I say to him often you are 50% clown, 50% leader. When he becomes 25% clown, 75% leader he will become the captain of this team. He is so strong & to be honest there is nobody who deserves this title more.