Liverpool: világrekord összegért vesznek védőt – sajtóhír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.12.27. 18:41
null
Virgil van Dijk már a Liverpool mezével pózol a karácsonyfa előtt (Fotó: liverpoolfc.com)
A Liverpool labdarúgócsapata megegyezett a Southamptonnal Virgil van Dijk megvételéről. A Telegraph szerint a holland védő világcsúcsot jelentő 75 millió fontért cserél klubot.

 

 

Virgil van Dijket a Manchester United és a Chelsea is szerette volna megszerezni, de a Liverpool lett a befutó. A „vörösök” a hivatalos honlapjukon jelentették be, hogy új szerzeményük januárban csatlakozik hozzájuk, és a 4-es mezt kapja meg.

A Telegraph úgy tudja, hogy a Pool 75 millió fontot (26.3 milliárd forint) fizet a 26 éves holland védőért a Southamptonnak, amivel ő lenne a világ legdrágább védője. A jelenlegi rekordot a Telegraph szerint Kyle Walker tartja 54 millió fonttal, más források szerint viszont a szintén a Manchester City által megvett Benjamin Mendyért fizették a legtöbbet a védők közül.

A Gracenote Live Twitter-oldala szerint a 75 millió fontos (84.4 millió euró) vételár azt is jelentené, hogy Van Dijk lenne minden idők legdrágább holland labdarúgója, megelőzve Marc Overmarst, akiért a Barcelona 40 millió eurónak megfelelő összeget fizetett az Arsenalnak 2000-ben.

„Elégedett vagyok, és megtisztelve érzem magam, hogy a Liverpool játékosa lehetek. Nagy nap ez nekem és a családomnak is, hiszen a világ egyik legnagyobb klubjához csatlakoztam. Alig várom, hogy első alkalommal felhúzhassam magamra a híres vörös mezt a Kop előtt. Mindent megteszek azért, hogy ezt a nagyszerű klubot valami különleges eléréséhez segítsem az elkövetkezendő években.”

„Ezúton szeretném megragadni az alkalmat, és köszönetet mondani Les Reednek, a Southampton vezetőségének, menedzserének, játékosainak, szurkolóinak, és mindenkinek a csapatnál. Mindig is hálás leszek a klubnak, hogy megadta nekem a lehetőséget a Premier League-ben való szerepléshez, és az elmúlt hónapok nehézségei ellenére azt kell hogy mondjam, élveztem az itt eltöltött időt, életre szóló barátságokat kötöttem. Köszönet mindenért!”

„Köszönöm a támogató üzeneteket, alig várom, hogy találkozzak az új csapattársaimmal, és belevágjak az új kalandba. #YNWA” írta hivatalos Twitter-profilján Van Dijk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik