Liverpool: megegyeztek a Barcával Coutinhóról – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.01.06. 20:06
null
Philippe Coutinho megkapta az engedélyt, hogy átessen az orvosi vizsgálaton (Fotó: AFP)
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Liverpool a hivatalos honlapján megerősítette: megegyeztek a Barcelonával Philippe Coutinho átigazolási áráról.

 

„A Liverpool Football Club közleményt ad ki Philippe Coutinho jövőjével kapcsolatban. A Liverpool FC megerősítheti, hogy Philippe Coutinho távozik a klubtól, miután egyezség született a Barcelonával az átigazolási összegről. A játékos az orvosi vizsgálatot követően lesz a Barcelona játékosa, amint megegyezett a szerződése feltételeiről a klubbal. A játékos megkapta az engedélyt, hogy az ilyenkor szokásos formalitásokat végrehajthassa” – szerepel a „vörösök” közleményében.

A barcelonai Sport információja szerint a 25 éves brazil támadó 120 millió euróért (37 milliárd forintért) kerül a katalán klubhoz. A Barcelona ezen felül további 40 millió eurót fizet az angoloknak egyéb feltételek teljesülése esetén.

A spanyol listavezető tavaly nyáron már nagy erőket mozgósított a brazil labdarúgó megszerzéséért, de az angol klub a 80 millió, a 100 millió, majd a 125 millió eurós ajánlatot is visszautasította.

A Sport arról is beszámolt, hogy Coutinho öt évre szóló szerződést ír majd alá – a BBC 5.5 évet említ, ami azért logikusabbnak is hangzik. Utóbbi szerint 400 millió euró lesz a kivásárlási ára.

Spanyol lapok szerint a futballista a helyszínen tekinti meg a Barcelona vasárnapi, Levante elleni összecsapását.

Nyáron a Barca a 222 millió euróért távozó Neymart Coutinhóval és Ousmane Dembélével akarta pótolni. Utóbbit 105 millió euróért már augusztus végén meg is szerezte a Dortmundtól.

A 2013-ban az Intertől 9 millió euróért megszerzett Coutinho ebben a szezonban már nem szerepelhet a BL-ben, mivel a „vörösök” színeiben már játszott a sorozatban.



 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik