Liverpool: „Majd a gyerekek kiállnak” – Klopp „eltiltotta” csapatát az FA-kupától

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2020.01.27. 15:46
null
Jürgen Kloppnál szent és sérthetetlen a téli szünet (Fotó: AFP)
Mint arról beszámoltunk, a Liverpool labdarúgócsapata kétgólos előnyét leadva csak 2–2-es döntetlenre végzett a harmadosztályú Shrewsbury Town vendégeként az FA-kupa vasárnapi játéknapján, így újrajátszandó mérkőzésre kényszerül a legjobb tizenhat közé jutásért kiírt párharcban. Igen ám, de ezt a meccset az angol szövetség a jövő hétre ütemezte, amikor a Premier League-ben téli szünetet tartanak, így a Liverpool játékosainak a megterhelő idény közben végre lehetőségük lenne kicsit kifújniuk magukat – és ezt a lehetőséget Jürgen Klopp meg is adja majd a futballistáinak.

 

Az angol szövetség (FA), a Premier League versenyigazgatósága és az Angol Labdarúgóliga (EFL) 2018 nyarán egyezett meg arról, hogy – a többi európai topbajnokság példáját követve – az angol bajnokságban is bevezeti a téli szünetet, amit először ebben az idényben iktattak be a naptárba. A pihenőt nem úgy kell elképzelni, hogy két hétig nem rendeznek mérkőzéseket a Premier League-ben, hanem úgy, hogy a 26. forduló tíz találkozójára két különböző hétvégén kerül sor: négy meccset a február 8–9-i, ötöt a február 14–16-i hétvégén játszanak le, a Chelsea–Manchester United rangadót pedig 17-én, hétfőn.

A LIVERPOOL PROGRAMJA A KÖVETKEZŐ HETEKBEN
Január 29.
West Ham United (idegenben, PL)
Február 1.
Southampton (otthon, PL)
Február 4.
Shrewsbury Town (o, FA-kupa)
Február 15. Norwich City (i, PL)
Február 18. Atlético Madrid (i, Bajnokok Ligája)

A Liverpool ebben a körben február 15-én lép pályára a Norwich City vendégeként, vagyis a West Ham United elleni e hét szerdai (január 29.) és a Southampton elleni szombati (február 1.) bajnoki után Jürgen Klopp csapatának lesz (pontosabban lenne…) két hete, hogy rápihenjen az idény második felére.

És itt jön a képbe az FA-kupa! A „vörösök” vasárnap 2–2-es döntetlenre végeztek a harmadosztályú Shrewsbury Town otthonában, így újrajátszandó meccsre kényszerülnek a 16 közé jutásért. Ezt a találkozót azonban az angol szövetség a téli szünet idejére, február 4-re írta ki, amikor a Liverpool játékosai pihenőjüket töltenék – és ha hihetünk Jürgen Kloppnak, fogják is.

Kétezertizenkilenc áprilisában a Premier League-től kaptunk egy levelet, amelyben arra kértek minket, hogy tartsuk tiszteletben a téli szünetet, ne szervezzünk felkészülési és semmilyen egyéb mérkőzéseket erre az időszakra. Mi ezt tiszteletben tartjuk. Két héttel ezelőtt mondtam is a fiúknak, hogy téli szünetünk lesz. Ez azt jelenti, hogy nem leszünk itt. Majd a gyerekek lejátsszák a meccset” – utalt a Shrewsbury elleni megismételendő mérkőzésre a Liverpool menedzsere.

Nem bánhatnak úgy velünk, mintha a téli szünetről hozott döntés senkit sem érdekelne. A Premier League arra kért bennünket, tiszteljük a téli szünetet. Tiszteljük. Ha az FA nem tiszteli, azzal nem tudunk mit kezdeni” – idézi a Sky Sports Kloppot, aki kijelentette, a jövő keddi találkozón Neil Critchley vezetésével az U23-as csapat lép majd pályára a harmadosztályú együttes ellen.

A Liverpool fiataljai decemberben simán kikaptak az Aston Villától – vajon mire mennek majd egy harmadosztályú ellenféllel szemben?
A Liverpool fiataljai decemberben simán kikaptak az Aston Villától – vajon mire mennek majd egy harmadosztályú ellenféllel szemben?

Erre ebben az idényben decemberben volt már példa, amikor a Liverpool első csapata a klubvilágbajnokságon szerepelt Katarban. A fiatalok akkor 5–0-s vereséget szenvedtek az Aston Villától a Ligakupa negyeddöntőjében.

Klopptól a sajtótájékoztatón megkérdezték, játékosainak valóban szükségük van-e a pihenőre, vagy csak a menedzser szeretne előidézni vihart a biliben.

„Csak ebben az országban tesznek fel ilyen kérdést. Igen, a játékosoknak szükségük van a pihenőre. Fizikailag és mentálisan egyaránt. A válogatott futballisták soha nem állnak le, de most végre jön ez a hét. Meghoztuk a döntésünket, a játékosaink családos emberek” – nyomatékosította Klopp, hogy a Shrewsbury elleni FA-kupa-találkozón senki se számítson a legnagyobb sztárok pályára lépésére.

ANGOL FA-KUPA
A 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT – EMLÉKEZTETŐÜL

Shrewsbury Town (III.)–Liverpool 2–2 (0–1)
Liverpool: Adrián – Neco Williams, Matip (Szalah, 79.), Lovren, Larouci – Chirivella, Fabinho, C. Jones – Elliott (Oxlade-Chamberlain, 71.), Minamino (Firmino, 85.), Origi
Gólszerző: Cummings (65., 75. – az elsőt 11-esből), ill. C. Jones (15.), D. Love (46. – öngól)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik