Liverpool: Klopp őszintén beszélt a Coutinho-ügyről

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.15. 11:51
null
Jürgen Klopp még egyszer tiszta vizet öntött a pohárba (Fotó: AFP)
Jürgen Klopp, a Premier League-ben szereplő Liverpool menedzsere elmondta, hogy csakis a vezetőségen múlik a Barcelona által csábított Philippe Coutinho sorsa.

 

– Nem!
– Hallgassuk meg, mennyit ajánlanak.
– Nem akarom hallani!
– Mi viszont igen... Ötvenmillió font, ez remek.

És a játékos eladva – így működnek a klubok – vázolta fel egy képzeletbeli párbeszéd formájában a Coutinho-eset hátterét (?) Jürgen Klopp, a Liverpool menedzsere, aki konkrét példát is mondott.

Ugyanez volt a Dortmundnál Hans-Joachim Watzke vezérigazgatóval. Önök szerint azt mondtam, hogy adjuk el Nuri Sahint a Real Madridnak olyan gyorsan, amennyire csak lehetséges? Nem az én döntésem volt. A játékosnak szerződése volt, mégis megegyeztek. Teljesen őszintén mondom, hogy nem kérek olyan dolgokat, amiket nem kaphatok meg, tisztelem a játékszabályokat.”

Mint ismert, a katalánok nagy erővel azon dolgoznak, hogy megszerezzék a Liverpool egyik legjobbját. A Barcelona korábban két ajánlatot tett a brazil klasszisért, ezeket azonban az angol együttes elutasította, majd hivatalos közleményben jelezte, hogy semmilyen ajánlatot sem fontol meg Coutinho esetében.

Nos, a játékos válasza nem késett sokat, a Sky Sports szerint ugyanis Coutinho hivatalos távozási kérelmet nyújtott be. Ugyan korábban úgy nyilatkozott, hogy nem szeretné kierőszakolni a Barcelonához való szerződést, a jelek szerint azonban időközben meggondolta magát.

Egy biztos: a hétvégi bajnokit és a keddi BL-selejtezőt is kihagyó futballista – hivatalosan sérülés, mások szerint az átigazolási kérelem miatt maradt ki a keretből – ügye korántsem ért még véget, a dolgok végkimenetelébe azonban nem lesz beleszólása a „vörösök” menedzserének.

Ha a vezetőség azt mondja a Barcelonának, hogy nem hallgatja meg az ajánlatot, bármilyen összegű is legyen, az tiszta és egyértelmű üzenet. Nem pénzt akarunk, hanem befektetni és csapatot építeni, mert vannak céljaink és álmaink. Ez az üzenet.

„Nem az a fontos, hogy én mit gondolok. Augusztus harmincegytől biztosan számolhatok a játékossal, vagy már korábban, ha a háttérben rendeződnek a dolgok. Mást nem tudok mondani. Említettem már, hogy vannak főnökeim, ugye? Sok van belőlük, köztük a feleségem is. Ezzel együtt tudok élni, nincs vele probléma. A lényeg, hogy ők rajta vannak az ügyön– tette hozzá Klopp.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik