Liverpool: Klopp elárulta, a válogatott középpályás biztosan távozik

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2020.07.08. 07:46
null
Lallana az idény végén távozik a Liverpooltól (Fotó: AFP)
Jürgen Klopp, a Liverpool labdarúgócsapatának menedzsere elárulta, Adam Lallana az idény végén elhagyja a klubot – írja az angol Sky Sports.

 

Június elején arról számoltunk be, hogy Adam Lallana az idény végéig szerződést hosszabbított a Liverpoollal, most azonban Klopp elmondta, az angol válogatott középpályás a következő szezont már nem a bajnokcsapatnál kezdi meg.

„Egyértelmű, hogy Lallana elhagyja a klubot ezen a nyáron. Nehéz helyzet ez számomra, hiszen nagyon tisztelem őt, ugyanakkor ezt már megbeszéltük egy ideje” – mondta Jürgen Klopp.

A német szakember szerint a 32 éves labdarúgó – akit sérülések is hátráltattak az elmúlt idényekben – remek állapotban van fizikailag.

„Teljes értékű edzésmunkát végez, minden rendben van vele. Amíg nálunk van, bármikor be tud segíteni a pályán, de ha nem lesz rá szükségem, nem fogom beküldeni” – folytatta Klopp.

A Liverpool menedzsere elmondta, Lallana szívesen maradt volna a csapatnál, azonban tudta, hogy már nem kapna annyi lehetőséget, mint korábban.

„Sok játékossal tárgyaltunk, Lallana azonban nem volt köztük. Szívesen hosszabbított volna, de ő sem akarja a jövőjét kockáztatni. Ha engem kérdeznek, nekem máris hiányzik. Amikor megérkeztem ide, az egyik legfontosabb játékosom volt, a legjobbakat kívánom neki a jövőben.”

„Az én szememben ő itt is legenda, s remélem, hogy máshol is azzá válhat” – tette hozzá a menedzser.

Lallanát 2014 nyarán, 31 millió euróért vásárolta meg a Liverpool a Southamptontól. Az első két idényében alapembernek számított a Poolnál – Brendan Rodgers és Jürgen Klopp irányítása alatt is –, ezt követően azonban sokat volt sérült, illetve középpályás csapattársai is egyre jobb teljesítményt nyújtottak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik