Liverpool: Kenny Dalglish is megfertőződött a koronavírussal

Vágólapra másolva!
2020.04.10. 21:12
null
Kenny Dalglish egyelőre tünetmentes (Fotó: AFP)
A Liverpool FC a Dalglish család által közreadott hivatalos közleményben közölte, hogy a klub legendás labdarúgója, Kenny Dalglish is megfertőződött a koronavírussal.

 

A kommüniké azt írja, Dalglish április 8-án került kórházba egy olyan fertőzés miatt, amely intravénás antibiotikumos kezelést igényelt. A 69 éves korábbi csatár nem mutatott koronavírusra utaló tüneteket, de a biztonság kedvéért elvégezték rajta a tesztet, amely meglepetésre pozitív lett.

Dalglish továbbra is tünetmentes – mint azt a „vörösök” közölték, az egykori klasszis az elmúlt hetekben saját döntéséből kifolyólag az előírt időszaknál hosszabban családjával együtt elkülönülve, másokkal nem érintkezve töltötte napjait. Továbbra is kórházban marad, de várja a hazatérést – egyúttal köszönetet mondott az orvosoknak és az ápolóknak, valamint felhívta a figyelmet arra is, hogy mindenki kövesse az előírásokat.

A 102-szeres skót válogatott legenda játékosként a Celticet nyolc, a Liverpoolt tizenhárom éven át szolgálta, utóbbival többek között hatszoros angol bajnok és háromszoros BEK-győztes volt. Edzőként kétszer is irányította a „vörösöket”, és egyszer beugróként a „keltákat” is. A Blackburn Roversnél és a Newcastle Unitednél is vállalt menedzseri munkát, a Poollal és a Roversszel bajnokságot is nyert.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik