Liverpool: hosszabbítana hősével a BL-címvédő

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.05. 19:22
null
Divock Origi és Virgil van Dijk öröme a BL-döntőben (Fotó: AFP)
Bár egy év még van jelenlegi szerződéséből, Divock Origi elárulta, hogy a Liverpool szeretne vele hosszabbítani. A belga válogatott csatár nem sok lehetőséget kapott a 2018–2019-es idényben, de a Bajnokok Ligája elődöntőjében, majd döntőjében is kulcsszereplővé lépett elő.

 

Origi 2014-ben lett a klub játékosa, de előbb a Lille, majd 2017–2018-ban a Wolfsburg kapta kölcsön, hogy így jusson több játéklehetőséghez. Igazán Jürgen Klopp sem látott benne sok fantáziát, hiszen Roberto Firmino, Sadio Mané és Mohamed Szalah mellett nem sok lehetőség jutott neki.

A Premier League-ben mindössze 12 meccsen játszott (ebből négyszer volt a kezdőcsapat tagja), és három gólt szerzett, a Ligakupában egyáltalán nem jutott szóhoz, az FA-kupában is csak egy meccsen, a Wolverhampton elleni kieséskor ő szerezte csapat egyetlen találatát.

A Bajnokok Ligájában hat meccsen nem volt eredményes, majd amikor a Barcelona elleni elődöntő visszavágóján kezdett, két góllal járult hozzá a 4–0-s sikerhez. Aztán jött a madridi finálé, amelyben ismét betalált, az ő góljával alakult ki a 2–0-s végeredmény a Tottenham ellen.

Ez a három találat elégnek bizonyult ahhoz, hogy a klub új szerződést kínáljon neki. Ugyan még egy évig a Liverpool játékosa lenne, Origi természetesen szívesen maradna tovább, de a tárgyalásokat a belga válogatott Kazahsztán és Skócia elleni Eb-selejtezői utánra halasztották.

„Meg kell beszélnünk, hogyan tovább, de egyelőre két fontos válogatott mérkőzés vár ránk. Szeretnék azokra összpontosítani, és majd utána tárgyalhatunk a folytatásról. A Liverpool már megtette az első lépést” mondta.

Virgil van Dijk kicsit más helyzetben van, a holland válogatott játékos 2018 januárjában öt és fél évre írt alá, de az ESPN úgy tudja, a világ legdrágább védője szeretné módosítani a szerződését, és még hosszabb időre elkötelezné magát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik