Klopp bojkottal fenyeget (Fotó: AFP)

 

Mint megírtuk, az angol labdarúgó Ligakupa nyolcaddöntőjében rendkívül szórakoztató, emlékezetes mérkőzést játszott az Anfielden a Liverpool és az Arsenal: a hazaiak a 94. percben mentették Divock Origi góljával 5–5-re a találkozót, majd 5–4-re megnyerték a tizenegyespárbajt, így bejutottak a legjobb nyolc közé.

A negyeddöntőnek viszont még nincs meg a hivatalos időpontja, ami Jürgen Kloppot, a Pool menedzserét aggasztja. A szakember ugyanis kezdi túlságosan megterhelőnek találni csapata menetrendjét, ezért az Arsenal elleni továbbjutás után gyorsan figyelmeztette az EFL szervezőit, hogy körültekintően járjanak el, amikor kijelölik a következő kör beosztását.

Klopp jelzésének az az apropója, hogy a szervezők a hírek szerint december 16-ra tennék a negyeddöntőket, de a Liverpool két nappal később, december 18-án már a katari klubvilágbajnokság elődöntőjére hivatalos. 

„Ha nem találnak ideális időpontot a meccsre – és nem december huszonnegyedike hajnalra gondolok –, akkor a Liverpool nem fog játszani. Ha pedig nem lesz megfelelő a menetrend, és mi nem lépünk pályára, akkor vagy az ellenfelünk jut tovább, vagy alapból játsszon az Arsenal. Úgy értem, szerintem egyébként is sok szurkoló reménykedett benne, hogy az »ágyúsok« mennek tovább ellenünk.”