„Szerintem számítanak a trófeák, főleg, ha megvan a potenciál a csapatodban, hogy trófeákért harcolj, és főleg ha kimondod, hogy a célod egy kupa megnyerése, ami szerintem nem mindig okos dolog. Nem olvasok sokat, de szerintem Jürgen már kijelentette, hogy a bajnokság megnyerése a cél” – mondta Mourinho korábban.

Klopp szerint azonban a futball és az élet nem ilyen egyszerű…

Klopp nem ért egyet Mourinhóval… (fotó: AFP)

„Szóval nyernem kell? Muszáj trófeákat nyernem? Elismerem, az emberek a serlegekre emlékeznek, de nekem az a munkám, hogy az adott körülmények között kihozzam a legtöbbet a csapatomból. Én ebben hiszek” – mondta Klopp a Liverpool sajtótájékoztatóján a Liverpool Echo beszámolója szerint.

„Nem tudok változtatni azon, ha az emberek az előző idényben mutatott teljesítményünket nem ismerik el csak azért, mert nem nyertük meg a Bajnokok Ligáját. Ettől függetlenül szerintem fantasztikus volt, amit a csapat mutatott a fináléhoz vezető úton. De ha tényleg úgy van, ahogy Mourinho mondja, és a munka minősége nem számít, csak az, ki a legjobb, akkor sz.r az élet…” – tette hozzá a szókimondó német mester.