Liverpool: botrány – nácikhoz hasonlították Gulácsi klubját

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.03. 12:01
Az egyik liverpooli újságíró nem vette túl jó néven, hogy a Bundesligában szereplő RB Leipzig labdarúgócsapata nem hajlandó eladni a játékosát a „vörösöknek”.

Derek McGovern, a Liverpool Echo nevű portálon felháborodva ecsetelte, hogy a lipcsei együttes a Pool mintegy 73 millió eurós ajánlatát is elutasította a 22 esztendős középpályásért, Naby Keitáért.

McGovern ennek kapcsán arról írt, hogy az RB Leipzig Németország leggyűlöltebb csapatai közé tartozik – az újságíró egyenesen az SS-hez, a náci Németország rettegett katonai szervezetéhez hasonlította a klubot.

„Utálják őket, mert a profit céljából működnek, nem pedig a labdarúgás miatt. Kijelenthetjük, hogy Németországban nem volt ennyire gyűlölt szervezet az SS óta. A Liverpool két ajánlatot is tett Naby Keita játékjogáért, amire csak annyival reagált a Leipzig: »Mutasd a pénzt!«”

Noha a cikkből azóta kivették a hasonlatot, az interneten természetesen „nyoma maradt”, és rengeteg panasz érkezett a portálhoz. A Liverpool Echo szerkesztője a The Independent megkeresésére reagálva bocsánatot kért az írás miatt – mint mondta, szerencsétlen hiba folytán csúszott át a szövegrész az ellenőrzésen.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik