Liverpool: az FA döntött a rasszizmussal vádolt Firminóról

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.22. 08:50
null
Firmino nem fogadta jól Holgate lökését (Fotó: AFP)
Az angol Labdarúgó-szövetség (FA) nem indít fegyelmi eljárást Roberto Firmino ellen, aki állítólag rasszista megjegyzéseket tett Mason Holgate-re a Liverpool–Everton kupamérkőzésen (2–1).

A két játékos a januári derbi első félidejében kakaskodott egymással, miután Holgate a nézők közé lökte Firminót. A 26 esztendős brazil támadó felkapta a vizet, s nekirontott Holgate-nek. A középhátvéd eleinte nem reagált Firmino kiabálására, ám egyik pillanatról a másikra nála is elszakadt a cérna, s azonnal jelzett Robert Madley játékvezetőnek. A két futballistát társaik fogták le.

Az Everton játékosai szerint Firmino rasszista jelzővel illette Holgate-et. Madley jelezte a negyedik játékvezetőnek, Jon Mossnak az esetet, majd a mérkőzést követően meghallgatta Holgate álláspontját, akinek vádja bekerült a játékvezetői jelentésbe, s az FA kivizsgálta az esetet.

„Minden rendelkezésre álló információt figyelembe véve úgy véljük, hogy nincs elegendő bizonyíték Firmino bűnösségére. A diszkriminációval kapcsolatos eseteket továbbra is rendkívül komolyan vesszük, és ösztönzünk minden olyan érintettet, aki úgy gondolja, ilyen jellegű bántalmazás tárgyát képezte vagy tanúja volt ennek, hogy a megfelelő csatornákon keresztül jelezze ezt nekünk. Holgate és az Everton helyesen cselekedett, hogy jelentették az esetet, de le kell szögeznünk, hogy rengeteg ilyen bejelentést kapunk, melyeket alaposan kivizsgálunk. Mindazonáltal a beérkezett bizonyítékok megvizsgálása nem minden esetben elég a bűnösség megállapításához” – olvasható az FA által kiadott közleményben.

Firmino a Liverpool hivatalos oldalán keresztül reagált az FA döntésére, kijelentve, hogy nem illette rasszista megjegyzésekkel az Everton védőjét.

„Nem volt könnyű, hogy nyilvánosan többször is hallottam a vádat, mely szerint a meccs alatt ilyen súlyos és káros cselekedetet követtem el. A labdarúgás számára létfontosságú a rasszizmus elleni küzdelem, az ily jellegű diszkrimináció minden formáját rendkívül komolyan kell venni. Én is tapasztaltam már szenvedő félként rasszista megjegyzéseket, tudom, hogy milyen káros és fájdalmas lehet, nincs helye a futballban vagy az élet más területén. Örülök, hogy a bizonyítékok alapos megvizsgálása után lezárult az ügy.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik